Vieš kedy zomrieš? Vedci tvrdia, že podľa dát či génov si vieš vypočítať pravdepodobný čas svojej smrti

Mnohí ľudia by chceli vedieť, koľko ešte dní strávia na tejto planéte. Vedci sa dlhodobo snažia zistiť, či vôbec, a ako si čas smrti dokážeme vypočítať a kedy si priblížne po nás príde smrť. 

Vedci z Harvardu sa pokúsili zistiť v tejto oblasti viac a prichádzajú s novými poznatkami, ktoré bližšie odhaľujú okamih, kedy môže smrť zasiahnúť ľudí.

Podľa informácií zverejnených na portáli Daily Mail, najväčšie riziko smrti hrozí počas zimných mesiacov, konkrétne v januári a decembri.

Vedúci štúdie, profesor Clifford Saper, vysvetľuje, že takmer všetky fyziologické procesy v našom tele podliehajú cirkadiánnemu rytmu, trvajúcemu dvadsaťštyri hodín. To znamená, že tieto procesy väčšinou prebiehajú v určitých časových intervaloch počas dňa. Okrem toho existuje aj cirkadiánný rytmus smrti, a preto ľudia väčšinou umierajú v ranných hodinách, v priemere niekedy okolo jedenástej dopoludnia.

V rámci svojho výskumu Clifford Saper zahrnul do štúdie 1 200 ľudí vo veku 65 rokov. Jeho zistenia ukázali, že ľudia so špecifickým genotypom prejavujú rôzne vzorce spánku, čo ovplyvňuje aj čas, keď prichádza ich “posledná hodina”. Napríklad ľudia so genotypom G-G majú tendenciu spať o hodinu dlhšie, a teda priemerný čas ich smrti je okolo 18.00. Profesor Saper upresnil: „Existuje gén, ktorý predpovedá dennú dobu, kedy zomriete. Nepoznáme dátum, našťastie, ale čas dňa,“ vysvetlil profesor z Harvardovej univerzity.

 

Vieš, aký je najnebezpečnejší deň v roku? Dozvieš sa na ďalšej strane článku

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.