Šikanovaná Veronika chcela opakovať to, čo urobil Roman (†15). Jeho otec zasiahol v poslednej chvíli! Opísala, čo jej spolužiaci robia.

Prebral iniciatívu do svojich rúk a rozhodol sa, že spoločne s tínedžerkou pôjde navštíviť riaditeľku školy, ktorú v Poprade navštevuje. Na základe jej priznania sa nič netušiaca riaditeľka dozvedela, že šikana na úkor Veroniky (18) trvá dokonca od základnej školy, pričom šikanovať ju majú rovnakí spolužiaci, ktorí s ňou chodia do triedy už od základnej školy. Veronika to však doposiaľ držala v tajnosti.

Inšpiroval ju príbeh Romana (†15), preto sa rozhodla svoj pohľad na problém zmeniť. „Doteraz som o tom, že si ma spolužiaci doberajú, nehovorila nikomu, keďže som si myslela, že sa to nebude riešiť,“ povedala pre Nový čas Veronika.

Romanov príbeh ju, dá sa povedať, zachránil, čo potvrdil i Roman Dominik: Priznala sa, že chcela opakovať Romanov čin no v poslednej chvíli cúvla a rozhodla sa, že so šikanou bude bojovať.

V súvislosti s týmto prípadom sa vyjadrila i riaditeľka školy, podľa ktorej je na škole nulová tolerancia voči nenávisti a šikane: „S Veronikou celý problém rozoberieme, zapojíme do prípadu výchovnú poradkyňu a sociálneho pedagóga a všetky osoby, ktoré sú dotknuté, vypočujeme, plnoletých samostatne, neplnoletých v prítomnosti zákonných zástupcov. Vyvodíme z toho dôsledky.“

Podľa otca Romana má zo stretnutia s riaditeľkou dobrý pocit, pretože ho ubezpečila, že Veronikinu skúsenosť nebude brať v žiadnom prípade na ľahkú váhu a prípad bude riešiť.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.