Šikanovaná Veronika chcela opakovať to, čo urobil Roman (†15). Jeho otec zasiahol v poslednej chvíli! Opísala, čo jej spolužiaci robia.

Po tragédii, ktorá sa stala v novembri 2023 na Základnej škole v Parchovanoch, sa spustila celospoločenská diskusia o mentálnom zdraví mladých ľudí a šikane. Len 15 ročný Roman skočil zo strechy školy, pričom príčinou mala byť práve šikana od spolužiakov.

Rodičia Romana (†15) začali aktívne vystupovať na sociálnych sieťach. Teraz sa zdá, že otec zosnulého Romana, Roman Dominik Michalík, sa stal so svojim posolstvom dôležitou osobou pre mnoho tínedžerov, ktorí sa tiež cítia beznádejne.

Rovnaký bol prípad 18 ročnej Veroniky, ktorá si tiež prechádzala náročným obdobím, ktoré, žiaľ, sprevádzala i šikana. Rozhodla sa, že skontaktuje práve Romana Dominka, ktorému sa ozvala na sociálnej sieti. Veronika sa mu ozvala s tým, že by rada navštívila Romanov (†15) hrob a zapálila mu sviečku. „Veronika sa mi ozvala približne pred dvoma týždňami s tým, že videla v správach to, čo sa stalo Romankovi a že by bola rada, keby mu mohla na hrob prísť zapáliť sviečku.” uviedol otec zosnulého tínedžera.

Nasledovalo stretnutie, ktoré však vyústilo v priznanie Veroniky:  Pri stretnutí sa mi zdôverila, že aj ona sama je obeťou šikanovania zo strany spolužiakov. Smiali sa jej napríklad z toho, že jej ,utekajú‘ oči.”  

Romanov otec to však nemohol nechať tak a rozhodol sa konať!

Pokračovanie nájdete na druhej strane