Veľký smútok v ozbrojených silách. Zomrel František (†38). Zanechal po sebe rodinu a deti

S hlbokým zármutkom oznamujeme, že vojak František, vo veku 38 rokov, zomrel po dlhom a bolestivom boji s rakovinou. František, člen 901. ženijného práporu, známy svojou láskou k riadeniu špeciálnych vojenských vozidiel, čelil zákernému ochoreniu s nevídanou odvahou a húževnatosťou.

Smutný boj s neviditeľným nepriateľom
Františkov boj s rakovinou bol dlhý a ťažký. Po niekoľkých sériách chemoterapie a neúspešnej imunoterapii, ktorá vážne poškodila jeho imunitný systém, sa zdalo, že nádej na uzdravenie pomaly mizne. Napriek špecifickým požiadavkám na darcov bielych krviniek, nevídaná vlna solidarita a ochota pomôcť zo strany ľudí z celého Slovenska a Českej republiky priniesla iskierku nádeje.

“Reakcia na oficiálnu výzvu Ozbrojených síl SR s prosbou o pomoc pri hľadaní darcov bielych krviniek bola masívna: od niekoľkotisícového zdieľania výzvy cez stovky telefonátov, správ a mailov od ľudí z rôznych kútov Slovenska, a dokonca i Česka (najvzdialenejší ochotný darca sa ozval z obce Lekárovce, okres Sobrance),” uviedla jeho manželka Michaela.

Pokračovanie článku nájdeš na druhej strane

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.