in ,

Veľke zmeny na facebooku! Demagog.sk bude overovať fakty v statusoch! Dezinformácie to majú zrátané!

Úsilie o čistý digitálny priestor na Slovensku nabralo na sile. Spoločnosť Meta rozširuje program overovania faktov v spolupráci s Demagog.sk. Čo to znamená pre bežných užívateľov?

Sociálne siete čelia revolučnej zmene, ktorá prinesie pokrok v boji proti dezinformáciám.

Slovenský digitálny priestor sa nachádza na prahu zásadnej zmeny, ktorú má priniesť spolupráca medzi obľúbenými sociálnymi sieťami Facebook a Instagram a organizáciou Demagog.sk, ktorá je známa svojim bojom proti dezinformáciám a nepravdivým výrokom.

Inovatívne kroky proti falošným správam

Demagog.sk, organizácia zameraná na overovanie faktov, rozšíri svoje činnosti vďaka spolupráci so spoločnosťou Meta, materskou spoločnosťou Facebooku a Instagramu. Tento krok predstavuje lepší boj proti dezinformáciám na Slovensku, kde sa demagog.sk zameria na kontrolu pravdivosti obsahu publikovaného v slovenskom jazyku.

Veronika Frankovská, projektová manažérka Demagog.sk, zdôrazňuje dlhodobé úsilie organizácie v boji proti nepravdám a preto táto spolupráca s Meta predstavuje nový míľnik v práci.

Overovatelia faktov sa zamerajú na identifikáciu a hodnotenie obsahu, ktorý by mohol byť klamlivý alebo by mohol zavádzať slovenských užívateľov.

Pokračovanie nájdete na druhej strane

Liberáli predložili do parlamentu uznesenie k smrti Navaľného. Slovensko je zase mlčiace, kritizujú Blanára (video)

Prezidentka Čaputová si chce vyžiadať zmenu štatútu SIS, žiadne podrobnosti zatiaľ nepozná