Categories: SlovenskoSprávy

Vedenie Markízy ocenilo rozhodnutie zamestnancov nevstúpiť do štrajku, situácii by nejako nepomohol

7.6.2024 (SITA.sk) – Vedenie TV Markíza ocenilo rozhodnutie zamestnancov nevstúpiť do štrajku. Manažment to označil za pozitívny krok, štrajk by podľa nich situácii nijako nepomohol.

Svedčí o tom, že väčšine zamestnancov záleží na dobrom mene ich televízie, a že spoločne s vedením TV Markíza považujú súčasnú situáciu za riešiteľnú cestou racionálneho dialógu,“ píše sa vo vyhlásení vedenia Markízy k aktuálnej situácii.

Zneužitie vysielania

Vedenie zároveň deklarovalo ochotu a úsilie pokračovať v dialógu, ak v ňom budú partnermi zástupcovia zamestnancov, ktorí naozaj chcú rozumný dialóg a nie vyhrotenie situácie. Zadefinovali tiež tri body, ktoré podľa nich nemožno prekročiť ani relativizovať.

TV Markíza nikdy nepripustí, aby bolo jej vysielanie zneužité v prospech ktorejkoľvek zo súperiacich politických strán,“ uvádza sa v prvom bode.

Redakčná zodpovednosť

Vedenie televízie tiež deklarovalo, že ako zástupcovia držiteľa oprávnenia na vysielanie nesú redakčnú zodpovednosť za vysielanie.

Táto zodpovednosť pritom musí zostať nedeliteľná, pretože je to práve manažment TV Markíza, kto je plne zodpovedný regulačným orgánom, verejnosti a akcionárom televízie,“ uvádza sa ďalej vo vyhlásení.

Požiadavky zamestnancov

Vedenie televízie zároveň označilo za nemysliteľné, aby ktokoľvek zneužil vysielací priestor na neautorizované vysielanie a poškodzoval dobré meno televízie, a takáto osoba do budúcna reprezentovala záujmy zamestnancov a bola naďalej tvárou televízie.

Manažment TV Markíza je zároveň presvedčený, že v skutočnosti sa požiadavky jeho zamestnancov a zamestnankýň prakticky zhodujú s jeho vlastnými snahami, smernicami Redakčnej rady CME, ako aj závermi Redakčnej rady CME,“ uzavrelo vedenie televízie.

Viac k témam: Štrajk, Zamestnanci
Zdroj: SITA.sk – Vedenie Markízy ocenilo rozhodnutie zamestnancov nevstúpiť do štrajku, situácii by nejako nepomohol © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Bielorusko posilňuje obranu na hranici s Ukrajinou, dôvodom sú údajné incidenty na pohraničí

Bielorusko je kľúčový spojenec Moskvy a podporuje vojnu Ruska proti Ukrajine, ktorú spustilo aj z…

7 minút ago

Fínsko dodá Ukrajine ďalšiu vojenskú pomoc, tentokrát vo výške až 159 miliónov eur

Hodnota obranného vybavenia, ktorú Fínsko Ukrajine už dodalo, je v súčasnosti na úrovni 2,2 miliardy…

1 hodinu ago

Rusko pripravuje reakciu na „zvýšenú intenzitu“ amerických dronov nad Čiernym morom

Vyhlásenie ruského ministra obrany je zjavným varovaním, že Moskva môže podniknúť rázne opatrenia na odvrátenie…

1 hodinu ago

Slovensko hlasom menších krajín v európskom vesmírnom priemysle

Priemyselná zložka Slovenskej vesmírnej kancelárie, pôsobiaca v rámci agentúry SARIO, organizovala v Bratislave druhý ročník…

2 hodiny ago