in ,

Vážna dopravná nehoda: 18-ročný vodič precenil svoje schopnosti. Poznačení sú všetci mladí spolujazdci

Mladí vodiči predstavujú jednu z najrizikovejších skupín účastníkov cestnej premávky. Táto rizikovosť je často spojená s nedostatočnou skúsenosťou a neschopnosťou prispôsobiť rýchlosť jazdy svojím schopnostiam. Dôsledkom tohto konania je aj vážna dopravná nehoda, ku ktorej došlo v sobotu, 14. 10 v katastri Podbrezovej.
Podľa dostupných informácií, ktoré verejnosti ponúkla polícia, šoféroval osobné auto Volkswagen golf iba 18-ročný vodič, ktorý pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam. S autom zišiel mimo cestu, pričom následne narazil do stromu.
Vo vozidle sa v čase nehody nachádzali okrem vodiča aj traja mladí spolujazdci (dvaja muži vo veku 21 a 23 rokov a jedna 26-ročná žena).

Utrpeli ťažké zranenia

“Pri nehode utrpeli ťažké zranenia všetci traja spolujazdci, s ktorými boli z miesta nehody prevezení do nemocnice. So zraneniami z miesta nehody záchranári previezli do nemocnice aj 18-ročného vodiča, ktorý tak ako jeho posádka z vozidla, zostal hospitalizovaný v nemocnici. Požitie alkoholu u vodiča zistené nebolo. V súvislosti s nehodou bolo začaté trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Nehoda je v štádiu vyšetrovania”, konštatuje Polícia SR.

Foto: Polícia SR

SNS je jednotná a jednotný je aj jej poslanecký klub, tvrdí Danko. Zo Slovenska chce mať hrdý štát

Vieš kedy zomrieš? Vedci tvrdia, že podľa dát či génov si vieš vypočítať pravdepodobný čas svojej smrti