in ,

V Starej Ľubovni zaplavil potok ulice a futbalový štadión, voda vyčíňala aj v obci Jarabina (video)

12.7.2021 (Webnoviny.sk) – Mesto Stará Ľubovňa vyhlásilo na svojom území tretí stupeň povodňovej aktivity. Ako agentúru SITA informoval primátor mesta Ľuboš Tomko, v meste sa vylial Jarabinský potok, zaplavených je tam niekoľko ulíc.

Najväčší problém majú podľa jeho slov v areáli futbalového štadióna, kde je komplet zaliata nová umelá trávnatá plocha, taktiež športoviská, tenisové kurty aj starý štadión.

„Robíme všetko preto, aby tie škody boli čo najmenšie, respektíve pracuje sa už na ich odstránení,“ povedal primátor. V teréne sú už aj členovia miestneho dobrovoľného hasičského zboru.

Pre vyliatie potoka bol tretí stupeň povodňovej aktivity vyhlásený aj v susednej obci Jarabina. Starostka obce Lívia Kovalčíková pre agentúru SITA potvrdila, že v obci sa vylial potok Malý Lipník.

„Všetky svahy priviedli obrovské množstvo vody do obce, sú poškodené hlavne cesty a mosty, poodtrhovalo svahy,“ uviedla s tým, že škody na rodinných domoch neevidujú.

Viac k témam: Jarabinský potok, počasie, potok Malý Lipník, povodeň
Zdroj: Webnoviny.sk – V Starej Ľubovni zaplavil potok ulice a futbalový štadión, voda vyčíňala aj v obci Jarabina (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Krásne finalistky Miss Slovensko 2021 čaká o necelý mesiac finále. ,,Je to skvelý tím,“ hovorí riaditeľ Michael Kováčik

Minister Naď odovzdal ocenenie Vojenský čin roka historicky prvej laureátke, pôsobila aj v zahraničí