in ,

V Sjevjerodonecku nasadili Rusi protilodné strely zo 60. rokov, sú nepresné a môžu napáchať obrovské vedľajšie škody

11.6.2022 (Webnoviny.sk) – Ruským silám v okolí Sjevjerodonecka na východe Ukrajiny sa nepodarilo pokročiť smerom na juh od mesta, uviedlo britské ministerstvo obrany v správe, ktorú zverejnilo v sobotu ráno. „Pokračujú intenzívne pouličné boje a obe strany pravdepodobne majú vysoký počet obetí,” dodal rezort.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

„Rusko zhromažďuje delostreleckú a leteckú palebnú silu v snahe prekonať ukrajinskú obranu,” konštatovalo britské ministerstvo obrany. Uviedlo pritom, že Moskva proti pozemným cieľom používa 5,5-tonové protilodné strely zo 60. rokov minulého storočia.

„Keď sa nasadia na pozemný útok s konvenčnou hlavicou, sú veľmi nepresné a preto môžu spôsobovať výrazné vedľajšie škody a civilné obete,” uviedol rezort.

Rusko sa podľa neho uchyľuje k takým neefektívnym zbraňovým systémom, pretože mu chýbajú presnejšie moderné strely, pričom ukrajinská protivzdušná obrana vo veľkej časti krajiny stále odstrašuje ruské taktické letectvo od podnikania úderov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Civilisti, Delostrelci, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – V Sjevjerodonecku nasadili Rusi protilodné strely zo 60. rokov, sú nepresné a môžu napáchať obrovské vedľajšie škody © SITA Všetky práva vyhradené.

Ubytovacie služby využilo v apríli vyše 300-tisíc hostí, jeden kraj však v návštevnosti zaostával najviac

Do Česka dorazila kokaínová zásielka uložená v banánoch, kontraband odhalil zamestnanci supermarketu