Categories: SlovenskoSprávy

V Poprade vyrastie nové obchodné centrum, investor chce stavať na sídlisku Juh

11.1.2023 (Webnoviny.sk) – V Poprade by malo pribudnúť ďalšie obchodné centrum, a to na sídlisku Juh medzi štátnou cestou I/66 Poprad-Brezno a cestou v smere na Spišské Bystré. Pôjde o jednopodlažnú budovu, ktorej súčasťou má byť podľa zámeru investora desať predajní. Tie budú ako samostatné nájomné jednotky prístupné z centrálnej parkovacej plochy. Nové obchodné centrum by podľa informácií zverejnených na enviroportáli malo priniesť 50 pracovných miest.

Zmena návrhu

K projektu obchodného centra sa ešte v roku 2009 realizovalo zisťovacie konanie. Po jeho ukončení bolo vydané rozhodnutie, na základe ktorého sa činnosť nemala posudzovať podľa zákona o posudzovaní vplyvov na životné prostredie (EIA). Košický investor však v decembri minulého roka predložil oznámenie o zmene navrhovanej činnosti k tejto už posúdenej a povolenej stavbe.

Tá sa týka napríklad výšky objektu aj zastavanej plochy, ktorá sa má z pôvodných 9 363 metrov štvorcových zmenšiť na takmer 8 672 metrov štvorcových. Pôvodne navrhovaný počet parkovacích miest sa má znížiť z 221 na 200, a počet zamestnancov zvýšiť z plánovaných 20 na 50.

„Zámerom zmeny navrhovanej činnosti je skvalitnenie a rozšírenie ponuky služieb na uspokojenie potrieb obyvateľstva pri nákupe širokého sortimentu spotrebiteľského tovaru vyššieho štandardu a rôznych doplnkových služieb v lokalite na to určenej územným plánom mesta Poprad,“ uvádza sa v oznámení o zmene.

Plán výstavby

Za návrhom je spoločnosť Sallerova slovenská výstavba, k. s., so sídlom v Košiciach. Vybudovať centrum plánuje na pozemku, ktorý je v súčasnosti nezastavaný. Ako ďalej vyplýva z oznámenia o zmene navrhovanej činnosti, zo severovýchodnej strany hraničí s pozemkom povolenej čerpacej stanice. Jej výstavba sa zatiaľ nerealizovala. Nadväzuje tiež na nákupnú zónu Moyzesova s hypermarketom a kultúrno-športovú zónu Uherova s multifunkčnou halou.

Nákupné centrum má podľa materiálov navrhnuté dopravné a pešie prepojenie so spomínanou nákupnou zónou Moyzesova. Realizácia obchodného centra je podľa investora viazaná na prestavbu existujúcej stykovej križovatky prieťahu štátnej cesty č. I/66 s miestnou komunikáciou Moyzesova na okružnú úrovňovú križovatku. Tú však rieši samostatná projektová dokumentácia iného investora.

Viac k témam: EIA, Obchodné centrum
Zdroj: Webnoviny.sk – V Poprade vyrastie nové obchodné centrum, investor chce stavať na sídlisku Juh © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Ruskí vojaci od decembra pravdepodobne popravili najmenej 15 ukrajinských vojakov

Uviedla medzinárodná ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW). Viac

47 minút ago

Rusko za uplynulý mesiac zhodilo na Ukrajinu viac ako 3 200 bômb. Moskva zintenzívnila útoky na obyvateľstvo, tvrdí Zelenskyj

Moskva v ostatných mesiacoch zintenzívnila útoky aj na ukrajinskú infraštruktúru. Viac

3 hodiny ago

Poprad vlani hospodáril so schodkom vo výške viac ako štyri milióny eur, najväčšie výdavky si vyžiadalo vzdelávanie

Rozpočet pre rok 2023 bol schválený ako vyrovnaný v celkovej výške takmer 75 miliónov eur.…

3 hodiny ago

Vláda schválila nové nariadenie, ktoré navrhuje rozšíriť okruh zamestnaní v priemysle pre ľudí z tretích krajín

Novú úpravu si vyžiadala naliehavosť situácie u niektorých povolaniach najmä v spracovateľskom priemysle. Viac

4 hodiny ago