in ,

V nemocnici pre pacientov s COVID-19 vypukol požiar, zahynuli desiatky ľudí (video)

25.4.2021 (Webnoviny.sk) – Osemdesiatdva ľudí zomrelo a 110 ďalších bolo zranených pri požiari v nemocnici v irackom hlavnom meste Bagdad. Informovalo o tom iracké ministerstvo vnútra. Požiar vypukol v jednotke intenzívnej starostlivosti Nemocnice Ibn al-Chatíba, v ktorej liečili pacientov s vážnym priebehom ochorenia COVID-19.

Za príčinu požiaru, ktorý nastal v sobotu neskoro večer, označili nedbanlivosť časti predstaviteľov nemocnice. Podľa úvodných správ nešťastie spôsobil výbuch kyslíkovej fľaše.

Viac o téme: Koronavírus

Nezávislá iracká Komisia pre ľudské práva uviedla, že medzi obeťami požiaru je najmenej 28 pacientov s vážnymi príznakmi nákazy koronavírusom, ktorí boli na ventilátoroch.

Iracké ministerstvo zdravotníctva konštatovalo, že zachránených bolo najmenej 200 ľudí. Ministerstvo vo vyhlásení uviedlo, že iracký premiér Mustafa al-Kadhímí pre požiar z funkcie odvolal riaditeľa Nemocnice Ibn al-Chatíba.

Viac k témam: COVID-19, nemocnica, požiar
Zdroj: Webnoviny.sk – V nemocnici pre pacientov s COVID-19 vypukol požiar, zahynuli desiatky ľudí (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Počet popráv v minulom roku klesol, najviac trestov smrti bolo na Blízkom východe

Prvé životné poistenie na trhu špeciálne pre ženy a vodičov