in ,

V Ľvove sa po raketovom útoku podarilo obnoviť elektrický prúd, strely s plochou dráhou letu zasiahli dôležité tranzitné trasy

4.5.2022 (Webnoviny.sk) – Po nočných raketových útokoch na elektrické rozvodne v západoukrajinskom meste Ľvov už úplne obnovili elektrinu. Televízii CNN to povedal viceprimátor mesta Serhij Kiraľ. Priblížil, že tri riadené strely zasiahli tri rozvodne a ťažko ich poškodili.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Rusi pálili z bombardérov

Ďalšie dve rakety, ktoré dosiahli západnú Ukrajinu a Ľvovskú oblasť, zostrelil systém protivzdušnej obrany a jedna strela zasiahla Zakarpatskú oblasť.

Celkovo to bolo 18 alebo 19 úderov riadenými strelami, ktoré vystrelili z Kaspického mora z ruských strategických bombardérov smerom k Ukrajine, doplnil.

Kiraľ povedal, že útoky spôsobili aj poruchy na čerpacích staniciach, ktoré zásobujú mesto vodou. Dodávky vody sa však nezastavili.

Útoky na infraštruktúru

Ukrajinská armáda uviedla, že ruské raketové útoky mali v utorok zničiť dopravnú infraštruktúru. Strely s plochou dráhou letu zasiahli najmenej šesť cieľov na strednej a západnej Ukrajine, čo sa zdá byť pokusom brániť tranzitu vojenského materiálu a zásob. Ukrajinské železnice hlásili v dôsledku útokov omeškanie viac ako 40 vlakov.

Útoky na infraštruktúru podľa Kiraľa neovplyvnia dodávky zo Západu. Mohli by mať však dôsledky pre vývoz ukrajinských komodít.

To je „v tomto období roka veľmi kritické, pretože potrebujeme odobrať viac ako päť miliónov ton obilia, aby sme boli pripravení na novú úrodu,“ povedal.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Rakety, rusko-ukrajinský konflikt, Tranzitné zóny
Zdroj: Webnoviny.sk – V Ľvove sa po raketovom útoku podarilo obnoviť elektrický prúd, strely s plochou dráhou letu zasiahli dôležité tranzitné trasy © SITA Všetky práva vyhradené.

Šojgu varoval NATO pred posielaním zbraní na Ukrajinu, budú legitímny cieľ zničenia

Samosprávy doplácajú na rozhodnutia vlády. Stále je to len „o nich, bez nich“ a vraj sú iba služobníkmi