in ,

V Čechách chcú zaviesť trojtýždňové tvrdé opatrenia proti koronavírusu

24.2.2021 (Webnoviny.sk) – Česká vláda zvažuje zavedenie tvrdých protipandemických opatrení na tri týždne. Podľa informácií TV Nova, ktorá o tom informuje na svojej webstránke, by krajinu mohlo čakať zatvorenie obchodov, služieb i škôl alebo obmedzenie pohybu. Vláda opatrenia prerokuje na večernom stretnutí.

Podľa informácií TV Nova by sa mali úplne zatvoriť všetky školy, služby, hotely a obchody, okrem predajní s potravinami a liekmi. Ľudia sa budú môcť pohybovať len v okruhu 20 kilometrov od domova s výnimkou ciest do práce a k lekárovi.

Viac o téme: Koronavírus

Kabinet tiež zvažuje zákaz cestovania, povinné nosenie respirátorov FFP2 všade, vrátane práce a pohybu na ulici, a povinné testovanie na koronavírus vo firmách.

Premiér Andrej Babiš hovoril o nutnosti sprísnenia opatrení už v stredu predpoludním. „Je nutné to urobiť, v opačnom prípade by v nemocniciach vznikla úplná katastrofa. Takú situáciu sme tu ešte nemali,“ vyjadril sa.

Viac k témam: Koronavírus, Koronavírus COVID-19 v Česku, lockdown, núdzové opatrenia, pandemické opatrenia
Zdroj: Webnoviny.sk – V Čechách chcú zaviesť trojtýždňové tvrdé opatrenia proti koronavírusu © SITA Všetky práva vyhradené.

Apple kúpilo za šesť rokov približne stovku spoločností, v priemere každé tri až štyri týždne jednu

Národný bezpečnostný úrad bude rozhodovať o blokovaní škodlivého obsahu v online priestore