Orbán prekvapivo pricestoval do Pekingu, v rámci pokračovania „mierovej misie“ rokoval aj s prezidentom Si Ťin-pchingom (foto)

Minulý týždeň navštívil Ukrajinu a Rusko, kde diskutoval o mierovom ukončení vojny.

8.7.2024 (SITA.sk) – Maďarský premiér Viktor Orbán pricestoval na vopred neoznámenú návštevu Číny. Svoju cestu rámcuje ako pokračovanie „mierovej misie“ po tom, čo minulý týždeň navštívil Ukrajinu a Rusko, kde diskutoval o mierovom ukončení vojny. Jeho návšteva Moskvy pritom vyvolala vlnu kritiky z Kyjeva a od ostatných európskych lídrov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Návšteva Viktora Orbána v Kyjeve (fotografie)

Na letisku v Pekingu Orbána privítala viceministerka zahraničia Chua Čchun-jing a ďalší predstavitelia. Maďarský premiér sa neskôr stretol aj s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom, informovala čínska štátna televízia CCTV.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Okrem Ruska a Ukrajiny koniec vojny „závisí od rozhodnutí troch svetových mocností, Spojených štátov, Európskej únie a Číny,” napísal Orbán k fotografii na sociálnej sieti Facebook, na ktorej si podáva ruku so Sim.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Stretnutie Viktora Orbána s Vladimirom Putinom v Moskve (fotografie)

Maďarsko si za Orbánovej vlády vybudovalo značné politické a ekonomické vzťahy s Čínou. V krajine sa nachádza niekoľko čínskych závodov na výrobu batérií do elektromobilov a čínsky výrobca elektromobilov BYD tam plánuje otvoriť závod na výrobu áut.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Čínsky prezident, Maďarský premiér, rusko-ukrajinský konflikt, vojna na Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Orbán prekvapivo pricestoval do Pekingu, v rámci pokračovania „mierovej misie“ rokoval aj s prezidentom Si Ťin-pchingom (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.