in ,

Urobili ste zo mňa Žida 21. storočia, povedal Matovič v reakcii na novinársku otázku

13.6.2022 (Webnoviny.sk) – Mimovládna organizácia Inštitút ľudských práv (IĽP) odsudzuje výroky ministra financií a lídra hnutia Obyčajní ľudia a nezávisle osobnosti (OĽaNO) Igora Matoviča.

„Urobili ste zo mňa Žida 21. storočia, tak ako Židia počas nacistického Nemecka boli za všetko vinní, lebo Hitler ukázal na nich prstom,” povedal Igor Matovič v pondelok v reakcii na novinársku otázka, či nezvažuje odstúpiť z funkcie.

Matovič podľa inštitútu hanobí pamiatku obetí holokaustu a povzbudzuje antisemitov. „Predstaviteľ vlády krajiny, ktorá sa podieľala na holokauste, by mal v tejto súvislosti mimoriadne vážiť slová. Igor Matovič však robí presný opak a svojimi nevkusnými výrokmi relativizuje holokaust, znevažuje pamiatku obetí nacizmu a nahráva antisemitom. Občanov židovského pôvodu počas tzv. Slovenského štátu najprv pripravili o slobodu, potom o majetok a nakoniec väčšinu z nich aj o život. Takto sme stratili vyše 70 000 ľudí. Relativizácia holokaustu a podpora antisemitizmu vrátane tej nepriamej nemá v demokratickej spoločnosti miesto.” uviedol riaditeľ IĽP Peter Weisenbacher.

Inštitút ľudských práv vyzýva ministra financií, aby sa za svoj výrok verejne ospravedlnil. V opačnom prípade, po porade s právnikmi, podnikne adekvátne právne kroky.

Viac k témam: Minister financií SR, Predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), Židia
Zdroj: Webnoviny.sk – Urobili ste zo mňa Žida 21. storočia, povedal Matovič v reakcii na novinársku otázku © SITA Všetky práva vyhradené.

Živica sa uchádza o post šéfa RTVS, je odhodlaný budovať spravodajstvo na princípe komplexnosti a férovosti (foto)

Užite si dovolenku na Slovensku výhodnejšie, vďaka príspevku od zamestnávateľa na Karte DOXX