Poľsko postaví na hraniciach s Ruskom a Bieloruskom opevnenie Východný štít za 2,5 miliardy dolárov

Východný štít významne posilní odolnosť krajiny voči hrozbám z východu, obmedzí mobilitu nepriateľských vojakov.

27.5.2024 (SITA.sk) – Poľský minister obrany Władysław Kosiniak-Kamysz a šéf generálneho štábu poľskej armády Wiesław Kukuła v pondelok predstavili plány opevnení na východných hraniciach krajiny s Ruskom a Bieloruskom, ktoré je spojencom Moskvy.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Vláda premiéra Donalda Tuska plánuje celý rad bezpečnostných opatrení, vrátane krokov v oblasti kybernetickej bezpečnosti, a investície v hodnote 2,5 miliardy dolárov do bezpečnosti na východných hraniciach v rámci iniciatívy Východný štít.

Poľské ministerstvo obrany uviedlo, že tento systém bude prvkom regionálnej obrannej infraštruktúry budovanej spoločne s Litvou, Lotyšskom a Estónskom.

Východný štít „významne posilní odolnosť krajiny voči hrozbám z východu, obmedzí mobilitu nepriateľských vojakov a zároveň poskytne väčšiu slobodu pre akcie a prežitie našich vojakov a civilistov,” uviedol poľský rezort obrany.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v máji 2024 (fotografie)

Viac k témam: Bezpečnostné opatrenia, Hranice, Poľský minister obrany, poľský premiér, rusko-ukrajinský konflikt, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Poľsko postaví na hraniciach s Ruskom a Bieloruskom opevnenie Východný štít za 2,5 miliardy dolárov © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.