in ,

Ukrajinský exprezident Janukovyč a jeho syn sa ocitli na sankčnom zozname, za podporu Kremľa sa reštrikciám nevyhnú

5.8.2022 (Webnoviny.sk) – Rada Európskej únie vo štvrtok v súvislosti s neodôvodnenou a nevyprovokovanou ruskou vojenskou agresiou voči Ukrajine rozhodla o uvalení reštriktívnych opatrení voči ďalším dvom jednotlivcom. Rada o tom informuje prostredníctvom svojej oficiálnej webstránky.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Na zoznam osôb, subjektov a orgánov, na ktoré sa vzťahujú reštriktívne opatrenia za ich rolu v podkopávaní alebo ohrozovaní územnej celistvosti, suverenity a nezávislosti Ukrajiny, a stability a bezpečnosti štátu, zaradili aj bývalého proruského prezidenta Ukrajiny Viktora Fedorovyča Janukovyča a jeho syna Oleksandra Viktorovyča Janukovyča. V prípade druhého menovaného je dôvodom aj vykonávanie transakcií so separatistami v ukrajinskom regióne Donbas.

Rada tiež skonštatovala, že EÚ bude naďalej poskytovať silnú podporu Ukrajine, odsudzuje nerozlišujúce útoky Ruska proti civilistom a civilnej infraštruktúre a vyzýva Moskvu, aby okamžite a bezpodmienečne stiahla všetky svoje jednotky a vojenské vybavenie z celého územia Ukrajiny za medzinárodne uznané hranice.

Viac k témam: Reštrikcie, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Ukrajinský exprezident Janukovyč a jeho syn sa ocitli na sankčnom zozname, za podporu Kremľa sa reštrikciám nevyhnú © SITA Všetky práva vyhradené.

Slovan uhral na pôde Olympiakosu remízu, tréner Weiss st. to považuje za najlepší zápas pod jeho vedením

Absolventi na praxi by si mohli prilepšiť, ministerstvo práce predstavilo nástroje na zlepšenie podmienok na trhu práce