in ,

Ukrajinskí predstavitelia sú znepokojení Rusmi, prekročili veľkú rieku na východe

9.5.2022 (Webnoviny.sk) – Ukrajinskí predstavitelia upozorňujú na pontónový most, ktorý Rusi postavili pred niekoľkými dňami. Ako referuje spravodajský web CNN, tento most môže ohroziť ukrajinskú obranu a zásobovacie cesty v Luhanskej oblasti.

Regionálny vojenský správca Luhanskej oblasti Serhij Hajdaj uviedol, že Rusi sa snažia zlikvidovať „cestu života“ spájajúcu frontové línie na východe okolo Severodonecka s mestom Bachmut, ktoré predstavuje dôležitú základňu. „Rusi pomocou pontónu prepravili vybavenie na druhý breh cez rieku Siverskyj Donec,“ povedal Hajdaj.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Most sa nachádza niekoľko kilometrov od obce Bilohorivka, ktorú v sobotu zbombardovali ruské lietadlá. „Ak sa skonsolidujú, budú môcť rozvinúť ofenzívu a priblížiť sa k ceste, čím odrežú Luhanskú oblasť. Bude to znamenať stratu jednotnej cesty k bezpečnosti a spojenia s inými regiónmi,“ upozorňuje Hajdaj.

CNN potvrdila nedeľňajšie satelitné snímky zobrazujúce pontónový most cez Donec, ktorý tam 3. mája ešte nebol.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Ukrajinskí predstavitelia sú znepokojení Rusmi, prekročili veľkú rieku na východe © SITA Všetky práva vyhradené.

Korčok: Ak chce byť Slovensko dôveryhodným hráčom v šírení princípov demokracie, musí ich dôsledne napĺňať aj doma

Beňová je rozladená z výmyslov v diskusiách. Bude kandidovať v prezidentských voľbách?