in ,

Trump pre prehliadku v Mar-a-Lago podal žalobu na ministerstvo spravodlivosti

23.8.2022 (Webnoviny.sk) – Bývalý americký prezident Donald Trump podal žalobu, aby zastavil vyšetrovanie ministerstva spravodlivosti venované dokumentom zhabaným v jeho floridskom sídle Mar-a-Lago. Jeho právny tím v žalobe, ktorú podal v pondelok na Floride, žiada, aby súd menoval nezávislého právnika, ktorý by dozeral na zhabané dokumenty.

Prokurátori sú si vedomí žaloby

Trump tiež chce detailný zoznam toho, čo agenti začiatkom mesiaca zobrali, a chce vrátiť čokoľvek mimo rámca príkazu na domovú prehliadku.

Ministerstvo spravodlivosti v krátkom vyhlásení uviedlo, že prokurátori sú si vedomí Trumpovej žaloby a budú na ňu reagovať na súde. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

11 súborov utajených dokumentov

Počas akcie z 8. augusta agenti FBI zhabali v Trumpovom sídle jedenásť súborov utajených dokumentov. Trumpa vyšetrujú pre potenciálne nesprávne zaobchádzanie s dokumentmi.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Agenti FBI prehľadali Mar-a-Lago, sídlo Donalda Trumpa (fotografie)

Americkí prezidenti musia odovzdať všetky svoje dokumenty a e-maily Národnému archívu a FBI vyšetruje, či Trump nesprávne naložil so záznamami tým, že ich po odchode z úradu odniesol z Bieleho domu do Mar-a-Lago.

Bývalý prezident previnenie popiera a tvrdí, že dokumenty boli odtajené a vyšetrovanie má pomôcť pri úsilí zabrániť mu znova kandidovať.

Zdroj: Webnoviny.sk – Trump pre prehliadku v Mar-a-Lago podal žalobu na ministerstvo spravodlivosti © SITA Všetky práva vyhradené.

Zelenskyj vyzýva európske krajiny na ôsmy balík sankcií proti Rusku a v Kyjevskej iniciatíve je aj Slovensko (video)

Čaká nás energetická kríza, ale aj nárast celkovej priemernej mzdy, zvýšený tlak na ubytovanie a nedostatok pracovníkov, upozorňujú odborníci