Categories: SlovenskoSprávy

Trnava sa pýši novým logom, tvorí ho písmeno T s kráľovskou korunou a jeho súčasťou je aj slogan (foto)

2.5.2022 (Webnoviny.sk) – Mesto Trnava bude pri svojej prezentácii používať novú vizuálnu identitu s logom, ktoré tvorí písmeno T v kráľovskej modrej farbe a nad ním zlatá korunka. Odkazuje na fakt, že Trnava ako prvé mesto na území dnešného Slovenska získala výsady slobodného kráľovského mesta. V dlhšej verzii bude namiesto písmena T používaný celý názov mesta Trnava.

Autorom novej vizuálnej identity Trnavy je grafický dizajnér Adrián Juráček, jeho návrh zvíťazil spomedzi šiestich súťažiacich. O novej vizuálnej identite informovala hovorkyňa trnavskej radnice Veronika Majtánová.

Logo pripomenie slávnu históriu mesta

Téčko s korunkou na vizuáloch dopĺňajú zlaté a biele prúžky, ktoré symbolizujú obrysy mestských hradieb, tzv. cimburie. Súčasťou novej identity je aj slogan „Mesto, kde sa žije kráľovsky“. Má pripomínať slávnu históriu Trnavy a zároveň ju charakterizuje ako miesto, kde vládne príjemná a živá atmosféra.

„Našou ambíciou pri vyhlasovaní súťaže bolo nájsť rozpoznateľný vizuálny symbol, s ktorým sa budú domáci identifikovať a bude moderne reprezentovať mesto v rámci Slovenska i za hranicami. Som presvedčený, že sa nám to podarilo,“ povedal primátor Trnavy Peter Bročka.

Dominantným prvkom je koruna

Adrián Juráček sa venuje grafickému dizajnu už viac ako desať rokov. S mestom Trnava a jeho organizáciami spolupracuje dlhodobo. Nový návrh vizuálu mesta podľa neho pracuje so vzdušnosťou, minimalizmom a modernou skratkovitosťou. Za jeho dominantný prvok označil kráľovskú korunu. Písmeno T s kráľovskou korunou nahradí doterajšie logo v podobe kolesa, ktoré vychádzalo z mestského erbu.

Téčko so zlatou korunkou budú používať na propagačných materiáloch, sociálnych sieťach alebo v mestských inštitúciách. V budúcnosti by sa malo dostať aj na oblečenie, tašky či rôzne doplnky, ktoré by mali potešiť nielen lokálpatriotov.

Viac k témam: Nové logo
Zdroj: Webnoviny.sk – Trnava sa pýši novým logom, tvorí ho písmeno T s kráľovskou korunou a jeho súčasťou je aj slogan (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Ukrajinská SBU zadržala agenta ruskej vojenskej rozviedky, ktorý mal zistiť rozmiestnenie protivzdušnej obrany Kyjeva

Podľa Ukrajinskej bezpečnostnej služby na súčasnej misii začal aktívne pracovať vlani na jeseň. Viac

23 minút ago

Samsung podporuje dvoch nádejných mladých olympionikov zo Slovenska a Česka, skejtbordistu a plavkyňu

Samsung Electronics, ktorý je globálnym partnerom tohtoročných olympijských a paralympijských hier, podporí dvoch lokálnych športovcov…

1 hodinu ago

Sociálne zariadenia dostanú v budúcom roku vyšší príspevok, štát to bude stáť takmer 26 miliónov eur

Úprava finančného príspevku vychádza zo zvýšenia nákladovosti sociálnych služieb. Viac

2 hodiny ago

Šéf rozviedky Budanov tvrdí, že Rusi naňho pripravujú ďalší atentát. Hovoril aj o otrave manželky

Poznamenal, že páchatelia sa zatiaľ nenašli, ale „je tam pokrok“. Viac

2 hodiny ago

Český expolitik Dominik Feri si odpyká tri roky v base, rozhodol súd

Odvolací senát pražského mestského súdu totiž odmietol jeho dovolanie proti verdiktu z novembra, ktorý je…

3 hodiny ago

50 % zľava na vlak: Cestujte so ZSSK na Profesia days

Nájdite si prácu na najväčšom veľtrhu práce v Bratislave. Viac

4 hodiny ago