in ,

Transparency Slovensko preverí procesy v štátnych rezervách, štát nezaplatí ani cent

4.3.2021 (Webnoviny.sk) – Transparency International Slovensko (TIS) preverí procesy v Správe štátnych hmotných rezerv SR.

Organizácia o tom informovala vo štvrtok na sociálnej sieti s tým, že uskutoční analýzu protikorupčného prostredia a predstaviteľom rezerv a štátu ponúknu pohľad TIS na možné riziká a ich nápravu vo viacerých oblastiach od verejného obstarávania, cez predaj majetku, prijímanie zamestnancov až po predchádzanie konfliktom záujmov.

Nový šéf rezerv Ján Rudolf ponúkol TIS pri analýze súčinnosť a vyjadril odhodlanie sa zisteniami organizácie zaoberať. „Po odovzdaní odporúčaní budeme samozrejme pozorne sledovať, do akej miery k zavádzaniu zlepšení aj skutočne dôjde. Zmluva s rezervami je zverejnená v Centrálnom registri zmlúv. Náklady štátu na našu prácu budú nulové, hradíme ich my z našich grantových prostriedkov,” ozrejmila TIS.

Situácia v rezervách sa po výmene vedenia podľa TIS sčasti znormalizovala, táto v časoch pandémie mimoriadne dôležitá štátna inštitúcia však stále čelí enormnému tlaku, podozreniam a bojuje aj s nedostatkom financií a kvalitného personálu. „Aj z týchto dôvodov sme sa rozhodli v správe rezerv uskutočniť analýzu protikorupčného prostredia,” dodáva TIS.

Viac k témam: analýza, vyšetrovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Transparency Slovensko preverí procesy v štátnych rezervách, štát nezaplatí ani cent © SITA Všetky práva vyhradené.

Prvá pivná plechovka u nás oslavuje 50 rokov

Žijeme v zlej dobe a na hádky tu nie je miesto, župani vyzývajú koalíciu na riešenie pandémie