Správy

Tragická nehoda autobusu: Toto sú smutné príbehy obetí z obcí Semerovo a Čechy. Marcela v autobuse byť nemala, odhalili rodičia

Osudová nehoda, ktorá sa odohrala vo štvrtok podvečer, zanechala hlboké rany v srdciach rodín a obyvateľov dvoch slovenských obcí. Pri zrážke autobusu s rýchlikom zahynulo sedem nevinných ľudí, pričom celý incident vyvolal otázky o bezpečnosti na železničných priecestiach a zodpovednosti za túto tragédiu. Vyšetrovanie nehody stále prebieha, no ani rýchle objasnenie situácie nevráti životy tým, ktorí prišli o všetko. Aké boli ich príbehy a ako sa vyrovnáva s touto stratou ich okolie?

Vo štvrtok, 27. júna, vodič autobusu Igor začínal svoju zmenu ako obvykle. Trasu, ktorá viedla cez jeho rodnú obec, poznal dokonale. Bol to skúsený vodič, obľúbený medzi pasažiermi. „On je veľmi dobrý šofér, láskavý a milý človek, vždy jazdí opatrne. Na neho nedáme dopustiť,“ opisuje jedna z jeho pravidelných pasažierok.

FOTO: Facebook

Autobus vyrazil z Nových Zámkov o 16:55 a o pár minút sa nachádzal na železničnom priecestí tesne za mestom, keď sa z ľavej strany prirútil rýchlik smerujúci z Prahy do Budapešti. Náraz bol taký silný, že autobus rozpolil. Sedem pasažierov zahynulo, šesť z nich bolo z obce Semerovo a jeden z obce Čechy. Obe obce sa ponorili do hlbokého smútku.

Helena († 62) – Vrátila sa domov a zomrela

Helena, čiperná žena, ktorá milovala život vo svojej rodnej obci. „Ona sa sem vrátila po rokoch, chcela starobu prežiť tu, na svojej rodnej hrude,“ hovorí jej kamarátka so slzami v očiach. Bývala tu len mesiac a plánovala si užiť dôchodok. „Mala veľa plánov, tu sa cítila doma, tu jej bolo dobre. Osud to však zariadil inak,“ povzdychla si jej kamarátka.

Alex († 21) – Srdcervúce slová jeho otca

Alex, mladý muž plný optimizmu, sa už domov nevráti. „Bol vytúženým dieťaťom, jeho rodičia už ani neverili, že sa narodí,“ hovoria ľudia z obce. „Robil rodičom veľkú radosť, narodil sa po dlhej dobe, veľmi ho ľúbili.“ Jeho otec, novinár, napísal na sociálnej sieti status: „Alex bol v tom autobuse. A už nie je.“

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane

Page: 1 2

Zuzana S.

Recent Posts

Toto mnoho žien poteší! Vedci tvrdia, že ženy s veľkým pozadím sú chytrejšie a…

Výskumy poukazujú na prekvapivé spojenie medzi tvarom ženského tela a zdravím. Výsledky naznačujú, že ženy…

3 hodiny ago

Jovinečkova netradičná ponuka práce vyvolala rozruch: Výpomoc do kuchyne zháňa za plat, že aj učitelia či lekári môžu závidieť!

Filip Jovanovič, známy na sociálnych sieťach ako Jovinečko, spôsobil nedávno veľký rozruch svojou nezvyčajnou pracovnou…

3 hodiny ago

Za kultúru sa bude protestovať v 14 mestách na Slovensku, situácia je podľa organizátorov alarmujúca

Ku Kultúrnemu štrajku sa pridalo aj niekoľko desiatok zamestnancov Ministerstva kultúry SR.

5 hodín ago

Absencia predsedu parlamentu je podľa politológa zlým signálom. Danko chce väčší kus z koláča, než na aký má nárok

Postoj Šutaja Eštoka je nepochopiteľný. Namiesto toho, aby o post zabojoval, zložil zbrane a ustúpil,…

6 hodín ago

Blanár rokoval s ukrajinským ministrom zahraničia, dotkli sa aj problematiky dodávok ropy (video)

Sybiha vyjadril Slovensku súcit v súvislosti s povodňami a ponúkol i pomoc.

6 hodín ago