Správy

Tragická dopravná nehoda: Pri Lúčenci zahynul známy spevák a jeho 17-ročný syn

V nedeľu sa v meste Lučenec na juhu Slovenska stala tragická dopravná nehoda, pri ktorej zahynul známy folklorista Milan Gabera a jeho sedemnásťročný syn. O udalosti informoval portál My Novohrad. Podľa prvotných informácií, príčinou nehody bola pravdepodobne vysoká rýchlosť, ktorá viedla k strate kontroly nad motocyklom. Miestna komunita je zasiahnutá hlbokým smútkom, keďže Gabera bol považovaný za výraznú osobnosť regionálnej kultúry.

Nehoda sa stala v blízkosti vodnej nádrže Ľadovo, kde Milan Gabera spolu so svojím synom jazdili na motorke. Polícia uviedla, že motocykel, na ktorom obaja cestovali, sa z neznámych príčin dostal mimo vozovky, čo malo za následok pád. „Mladík na mieste svojim zraneniam podľahol,“ informovala Polícia SR na svojich sociálnych sieťach.

„Päťdesiatročný vodič motocyklu bol vo vážnom stave prevezený do nemocnice, kde bohužiaľ v pondelok ráno taktiež zomrel,“ doplnila slovenská televízia TV JOJ.

Podľa dostupných informácií portálu My Novohrad bol zosnulým Milan Gabera, známa osobnosť folklórneho života v Novohrade. Gabera pracoval v Novohradskom vzdelávacom inštitúte v Lučenci, kde významne prispieval k oživeniu a rozvoju miestnej kultúry. „V pondelok ráno som sa dozvedel strašnú správu o nehode, pri ktorej vyhasol mladý život. Popoludní ma hlboko zasiahla ďalšia, keď mi zavolali, že zomrel aj Milan,“ uviedol pre portál starosta obce Lehôtka a Gaberov priateľ Richard Laššan.

Milan Gabera bol v regióne známy ako vážená osobnosť, ktorá neúnavne propagovala a rozvíjala ľudovú kultúru. Jeho aktivity mali hlboký vplyv na obyvateľov Novohradu, kde spolu so svojou rodinou neustále podporoval miestne kultúrne podujatia. „Milan sa významne zaslúžil o rozvoj folklóru na Novohradsku. Nikdy na neho nezabudneme. Jeho krásny spev bude navždy znieť v našich ušiach,“ dodal starosta Laššan.

Foto: Policia SR

Na počesť Milana Gaberu sa bude konať spomienková slávnosť počas Lehôtskej púte, kde mal pôvodne vystúpiť spolu s ďalšími folkloristami. Táto udalosť bude venovaná jeho pamiatke, ktorá bude naďalej žiť v srdciach všetkých, ktorí ho poznali. Zároveň je táto tragédia ďalším varovaním pred nebezpečenstvami, ktoré prinášajú nehody. Vysoká rýchlosť, nedostatočná ochrana a nepredvídateľné podmienky na cestách sú faktory, ktoré prispievajú k častým nehodám s tragickými následkami.

Dopady na miestnu komunitu

Gabera nebol len propagátorom folklóru, ale aj symbolom lásky k tradíciám a ľudovým zvykom. Jeho smrť znamená nenahraditeľnú stratu pre slovenský folklór a pre všetkých, ktorí s ním prišli do styku. Jeho odkaz a vplyv však budú v miestnej komunite dlho pretrvávať.


Page: 1 2

Marko Martinovič

Recent Posts

Zomrel taliansky futbalový útočník a najlepší strelec MS 1990 Salvatore Schillaci

Schillaci hral počas svojej klubovej kariéry za Messinu, Juventus Turín, Inter Miláno a japonský tím…

8 hodín ago

Maďarsko odmieta zaplatiť pokutu za porušenie azylových pravidiel, Brusel si ju stiahne z eurofondov

Urobíme odpočet 200 miliónov eur z nadchádzajúcich platieb z rozpočtu EÚ Maďarsku, uviedol hovorca komisie.

8 hodín ago

Prekoná Fico Mečiara? Pre konsolidačné opatrenia to nebude mať jeho vláda jednoduché

Politológ Tomáš Koziak upozorňuje aj na komunikačnú nešikovnosť opozície.

10 hodín ago

Súdna rada zvolila troch kandidátov na sudcu ESĽP, nomináciu musí ešte odobriť vláda

Jedného sudcu spomedzi uchádzačov nakoniec zvolí Parlamentné zhromaždenie Rady Európy.

10 hodín ago

Pellegrini: Z kníh by sme nemali robiť symbol bohatých ľudí, vzdelanie musí byť dostupné pre všetkých

Prezident tiež uviedol, že o úspechu by mali rozhodovať talent a schopnosť pracovať na sebe,…

10 hodín ago