Správy

Obrovské šťastie: Tínedžerka Vivien mala sedieť v autobuse smrti, no na poslednú chvíľu si cestu rozmyslela. Neuveríte, čo sa v ten deň v jej práci stalo

Vo štvrtok popoludní mala Vivien, študentka zo Semerova, opustiť svoje pracovisko skôr. „Mala som byť v tom autobuse. Šéfka z roboty ma púšťala, že nech idem domov, že jej už nemusím pomáhať. Ja som už odchádzala, ale niečo pri dverách mi hovorilo – otoč sa a počkaj, potiahni to do tej šiestej. A tak som zostala,“ so slzami v očiach rozpráva Vivien.

Vivien už na odchode z práce pocítila zlé tušenie a rozhodla sa zostať až do šiestej. Jej nadriadená bola prekvapená, no Vivien sa rozhodla pomôcť jej dokončiť prácu. Toto rozhodnutie jej podľa jej slov zachránilo život. „Keď som sa dozvedela, čo sa stalo, rozplakala som sa. Mala som tam sedieť…“ hovorí tínedžerka.

Vivien poznala niektoré z obetí nehody osobne. „Buď z videnia, alebo maminy kamarátov tam boli dve. Je to smutné,“ spomína tínedžerka. Z práce odišla až po šiestej hodine a o tragédii sa dozvedela až po príchode domov. „Dobrovoľní hasiči písali do skupiny, že sa niečo také stalo… Neverila som tomu, až kým som neprišla domov a nezistilo sa, že to bol ten spoj… Bola som v šoku a uvedomila som si, že bolo dobre, že som zostala v práci,“ skonštatovala na záver študentka.

foto: facebook.com

Železničné priecestia, najmä tie nechránené, predstavujú veľké riziko pre dopravu. V minulosti už bolo zaznamenaných viacero tragických nehôd na podobných miestach. Dopravní experti opakovane upozorňujú na potrebu zvýšenej bezpečnosti na týchto priecestiach, či už formou závor, svetelnej signalizácie alebo iných preventívnych opatrení.

Vivienin príbeh je mrazivým pripomenutím toho, ako môžu nečakané udalosti a predtuchy ovplyvniť naše životy. Jej rozhodnutie zostať v práci jej pravdepodobne zachránilo život a ukázalo, aké dôležité môže byť počúvať svoje vnútorné pocity. Tento prípad tiež zdôrazňuje význam bezpečnostných opatrení a neustáleho zlepšovania infraštruktúry na ochranu životov cestujúcich.

Page: 1 2

Marko Martinovič

Recent Posts

Rusi si na Ukrajine údajne zostrelili svoje vlastné lietadlo, odpaľovalo riadené letecké bomby (foto)

Zdroj z prostredia ukrajinského letectva uvádza, že samotní Rusi si zostrelili vlastné lietadlo v dôsledku…

4 hodiny ago

Prezident Pellegrini prijme demisiu ministerky Dolinkovej, až keď bude za ňu náhrada

Prezident tiež uviedol, že vymenuje nového ministra či ministerku zdravotníctva.

5 hodín ago

Riaditeľom Opery Slovenského národného divadla sa stane Rastislav Štúr

Riaditeľom Umelecko-dekoračných dielní SND sa stal Peter Čanecký.

6 hodín ago

Lokomotíva Katka mala na Košickej detskej historickej železnici vzácneho hosťa, navštívil ju pravnuk jej konštruktéra (foto)

Katka je najstaršou prevádzkovanou úzkorozchodnou parnou lokomotívou v strednej Európe.

6 hodín ago

Pellegrini prijal generálneho tajomníka OECD Mathiasa Cormanna, diskutovali o vzdelávaní aj digitalizácii (video)

Memorandum o porozumení má OECD uzavreté aj s banskobystrickou Univerzitou Mateja Bela.

6 hodín ago

Pri termálnom prameni našli telo 40-ročného muža, policajti na mieste zaistili aj rôzne predmety

Polícia sa aktuálne zaoberá ďalším vyšetrovaním okolností prípadu.

8 hodín ago