in ,

Tabák a Hatráková možno v klube OĽaNO skončia, v kritickej situácii ochránili mafiu

4.5.2022 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 4. mája 18:54

Predseda poslaneckého klubu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Michal Šipoš podá návrh na vylúčenie poslankýň Romany Tabak a Kataríny Hatrákovej z klubu OĽaNO.

Hlasovanie poslankýň

Dôvodom je podľa Šipoša spreneverenie hodnotám hnutia. Poslankyne hnutia nezahlasovali za vydanie obvineného Roberta Fica na väzobné stíhanie. Informoval o tom na tlačovej konferencii.

Dnes sa poslankyne Katarína Hatráková a Romana Tabák, dve poslankyne z 50 poslancov klubu hnutia OĽaNO svojím hlasovaním spreneverili hodnotám hnutia a programu, pod ktorý sa podpísali, a tým, že zabránili výkonu spravodlivosti, zradili drvivú väčšinu voličov OĽaNO,” uviedol Šipoš.

Nechcú s nimi nič spoločné

Predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič (OĽaNO) sa svojim voličom za hlasovanie poslankýň ospravedlnil.

Nechceme mať nič spoločné s takýmito dvomi poslankyňami, ktoré v kritickej situácii si povedia, že budú chrániť mafiu. Robert Fico patrí pred spravodlivý súd,” dodal Matovič, podľa ktorého politici nemajú právo uzurpovať si moc a stáť nad súdom.

Hlasovanie poslankýň predseda hnutia OĽANO Matovič nevníma ako zámienku pre rozpad koalície tak, ako to vo svojom stanovisku spomínala koaličná strana Sloboda a Solidarita. „Do poslaneckého hnutia sa možno dostali ľudia, ktorí doňho nepatrili,” uzavrel Matovič.

Viac k témam: kauza Súmrak, Obvinenie Roberta Fica a Roberta Kaliňáka, Predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), Predseda strany Smer-SD, Rokovanie NR SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Tabák a Hatráková možno v klube OĽaNO skončia, v kritickej situácii ochránili mafiu © SITA Všetky práva vyhradené.

Túžba po politickej pomste v parlamente prehrala, hodnotí Pellegrini hlasovanie o Ficovej väzbe

Bittó Cigániková kritizuje Tabák a Hatrákovú za podržanie Fica. Zemanová sa pýta, či má ešte koalícia zmysel