in ,

Sulík označil referendum za najzbytočnejšie v histórii, Kolíková hovorí o výkriku značnej časti nespokojných ľudí

22.1.2023 (Webnoviny.sk) – Strana Sloboda a solidarita (SaS) rešpektuje neplatné výsledky referenda. Zároveň si však uvedomuje, že viac než milión voličov si želá umožnenie skrátenia volebného obdobia.

Nastavenie zrkadla vládnutiu

SaS to uviedla vo svojom stanovisku k výsledkom referenda.

Viac o téme: Referendum o zmene ústavy

„Včerajšie referendum bolo najzbytočnejšie v histórii Slovenska, čo sa potvrdilo aj na účasti. Napriek tomu, že Robert Fico viedol kampaň za referendum manipulatívne a nechutne útočil na pani prezidentku, nesmieme podceňovať názor viac ako milióna voličov,” povedal predseda liberálov Richard Sulík. Tí, ktorí včera prišli k urnám, podľa Sulíka nastavili zrkadlo vládnutiu, ktoré bolo premrhanou príležitosťou navždy odstaviť Roberta Fica.

Výsledky referenda 2023 o zmene ústavy

SaS je toho názoru, že nesmieme dehonestovať tých, ktorí sa referenda zúčastnili. Ako povedal podpredseda strany Branislav Gröhling, šírenie nenávisti voči tým, ktorí si želajú zmenu, by opäť rozdelilo spoločnosť a mali by sme sa toho vyvarovať.

Referendum nezmenilo nič

Účasť v referende na úrovni 27 percent ukazuje, že je tu značná časť ľudí, ktorá je nespokojná so súčasným spravovaním krajiny. Skonštatovala to opozičná poslankyňa a bývalá ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (SaS). Politikom podľa nej nemôže byť nijako ľahostajné, že časť ľudí takto zmýšľa.

„Domnievam sa, že toto referendum sme k tomu nepotrebovali, aby sme túto informáciu dostali. Referendum nezmenilo na aktuálnej politickej scéne nič,” uviedla Kolíková. Referendum je ale podľa nej súčasne výkrik, ktorý si treba vypočuť.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Referendum 2023 o zmene ústavy (fotografie)

„Aj bez ohľadu na výsledok referenda všetci politici máme teraz záväzok urobiť potrebné kroky k tomu, aby sme mali vládu, ktorá má dôveru ľudí, dôveru parlamentu. Nevidím k tomu aktuálne iné východisko, ako predčasné voľby,” dodala Kolíková.

Viac k témam: Podpredseda strany Sloboda a Solidarita (SaS), Predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS), Predseda strany Smer-SD, Referendum 2023 o zmene ústavy
Zdroj: Webnoviny.sk – Sulík označil referendum za najzbytočnejšie v histórii, Kolíková hovorí o výkriku značnej časti nespokojných ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.

Na expolicajta Kučerku vydali európsky zatykač, bol obvinený v kauzách Očistec aj Judáš

Referendum ukázalo masu schopnú rozhodnúť o novej vláde, hovorí Uhrík a pripomenul rok 2012