in ,

Sulík nerozumie, prečo Fico a Pellegrini odmietajú podporiť „pozmeňovák“ k novele ústavy (video)

24.1.2023 (Webnoviny.sk) – Predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík nerozumie, prečo poslanci parlamentu Robert Fico (Smer-SD) a Peter Pellegrini (Hlas-SD) odmietajú podporiť pozmeňujúci návrh poslankyne Márie Kolíkovej (SaS), na ktorom sa dohodli bývalí koaliční partneri.

„Pred niekoľkými dňami sme tu mali neúspešné referendum, ktoré malo skrátiť volebné obdobie. Teraz, keď to majú na dosah ruky, tak sa hádžu o zem ako malí chlapci. Nech potom svojim voličom vysvetľujú, prečo nehlasovali za skrátenie volebného obdobia,” uviedol v utorňajšom vyhlásení.

Sulík taktiež dodal, že nezaradení poslanci Miroslav Kollár (Spolu-OD) a Tomáš Valášek (Progresívne Slovensko) budú hlasovať za zmenu ústavného zákona.

Kolíková k pozmeňujúcemu návrhu bývalých koaličných partnerov uviedla, že ich snahou bolo prijať čo najjednoduchšie riešenie, aby umožnili skrátiť funkčné obdobie. „Myslím si, že v tejto miere sme si plne vypočuli žiadosť občanov, ktorí prišli k referendu,” tvrdí Kolíková.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Predseda strany Hlas-SD, Predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS), Predseda strany Smer-SD, Rokovanie NR SR, Zmena ústavy
Zdroj: Webnoviny.sk – Sulík nerozumie, prečo Fico a Pellegrini odmietajú podporiť „pozmeňovák“ k novele ústavy (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Najviac šancí na Oscara má film Všetko, všade, naraz. Akčná snímka získala jedenásť nominácií

Situácia je za hranou všetkého, povedal Babiš a oznámil koniec kontaktnej kampane