in ,

Súd zrušil termín pojednávania v kauze dvojnásobnej vraždy v Lednických Rovniach

19.7.2021 (Webnoviny.sk) – Špecializovaný trestný súd, pracovisko Banská Bystrica zrušil termíny hlavného pojednávania s Lukášom K., ktorý je obžalovaný z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy, pôvodne vytýčené na utorok 20. a stredu 21. júla. Pre agentúru SITA to potvrdila hovorkyňa súdu Katarína Bednáriková.

Dôvod zatiaľ nie je známy. Podľa orgánov činných v trestnom konaní obžalovaný ešte minulý rok dobodal 44-ročného Miroslava a jeho družku, 48-ročnú Janette, za zlé správanie sa dvojice k jeho nevlastným sestrám. V ich dome v obci Lednické Rovne v okrese Púchov následne založil požiar.

Na čine sa malo podieľať dieťa

Polícia ešte v novembri 2020 informovala, že na čine sa malo podieľať aj maloleté dieťa.

„Vyšetrovaním sme zistili, že obvinený mal vraždu spolu s jednou z maloletých vopred naplánovať. Motívom mala byť pomsta za zlé správanie sa k deťom. Plán bol taký, že k usmrteniu dôjde v spánku, čo sa aj stalo. Na zakrytie činu mali podpáliť dom. Deti mali byť vyvedené mimo objekt, aby zhoreli len telá a zničili sa dôkazy o vražde,” uviedli policajti.

Telá našli po uhasení požiaru

Jedna z maloletých sestier podľa polície obžalovanému pomáhala so založením požiaru, keď po dome rozliala horľavú látku.

Telá zavraždených objavili po uhasení požiaru domu v obci Lednické Rovne 19. novembra minulého roku. V prípade dokázania viny hrozí obžalovanému trest 25 rokov väzenia, prípadne doživotie.

Viac k témam: súdy, vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – Súd zrušil termín pojednávania v kauze dvojnásobnej vraždy v Lednických Rovniach © SITA Všetky práva vyhradené.

Štatistici varujú ľudí pred novým trikom podvodníkov, vykonávajú kontrolu správnosti údajov pri sčítaní

Návšteva pápeža Františka na Slovensku vytrhne ľudí zo znechutenia, biskupi si želajú aj ukončenie sporov