in ,

Súd rozhodol o žiadosti Dědečka dostať sa na slobodu, je obvinený z tragickej nehody na Zochovej

25.1.2023 (Webnoviny.sk) – Dušan Dědeček, obvinený vodič z tragickej nehody na Zochovej ulici v centre Bratislavy z 2. októbra 2022, zostáva stíhaný vo väzbe, informoval portál Aktuality.sk. V stredu o tom rozhodol sudca na neverejnom zasadnutí pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava I po tom, čo zamietol žiadosť obvineného o prepustenie z väzby na slobodu.

Tragická nehoda na zastávke Zochova v Bratislave

O sťažnosti obvineného bude rozhodovať bratislavský krajský súd,” uviedol hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak. Dědeček čelí obvineniu z trestného činu všeobecného ohrozenia a v prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 20 – 25 rokov až doživotie.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Auto narazilo do ľudí na zastávke Zochova v Bratislave (fotografie)

Stíhaný vo väzbe je od októbra minulého roka pre dôvodnú obavu z pokračovania v trestnej činnosti. Bývalý generálny sekretár Deaflympijského výboru Slovenska šoféroval pod vplyvom alkohol a narazil do zastávky mestskej hromadnej dopravy. Pri nehode zomrelo päť ľudí a zostalo niekoľko zranených.

Viac k témam: Alkohol za volantom, Súdy, Tragická nehoda na zastávke Zochova v Bratislave
Zdroj: Webnoviny.sk – Súd rozhodol o žiadosti Dědečka dostať sa na slobodu, je obvinený z tragickej nehody na Zochovej © SITA Všetky práva vyhradené.

Šeligovi neprešiel „pozmeňovák“ do ústavy, ale boj za spravodlivé Slovensko nevzdá

Pellegriniho mrzí, že Matovič, Kollár a Sulík nevypočuli jasné želanie občanov