Proces v kauze vraždy advokáta Ernesta Valka by sa mal začať v októbri

Ernesta Valka zavraždili 9. novembra 2010 v jeho dome v Limbachu v okrese Pezinok.

14.8.2024 (SITA.sk) – Proces v kauze vraždy známeho advokáta Ernesta Valka by sa mal na Mestskom súde Bratislava I začať 1. októbra tohto roku. Vyplýva to z rozpisu pojednávaní súdu. Obžalobe v tomto prípade čelí Jozef R., ktorý si momentálne odpykáva vo väzení súhrnný trest 16 a pol roka odňatia slobody.

Najskôr ho totiž odsúdili za prepad banky a neskôr za usmrtenie komplica Antona Hupku. Obžaloba vo veci vraždy Valka bola na vtedajší Okresný súd Bratislava I podaná v ešte máji 2020. Súd však doteraz nekonal pre vyťaženosť zákonného sudcu.

Druhý obvinený v prípade smrti Valka Jaroslav Klinka uzavrel s prokurátorom dohodu o vine a treste, ktorú začiatkom roka 2020 schválil Okresný súd v Pezinku. Za ozbrojenú lúpež v dome advokáta v Limbachu mu súd uložil trest osem rokov väzenia. Podľa odsúdeného Klinku zastrelil Valka práve jeho komplic Jozef R. V procese proti nemu by mal vypovedať ako svedok.

Ernesta Valka zavraždili 9. novembra 2010 v jeho dome v Limbachu v okrese Pezinok. Bývalý predseda Ústavného súdu Českej a Slovenskej federatívnej republiky bol jedným z najvplyvnejších právnikov a venoval sa viacerým citlivým kauzám. O tom, že motívom vraždy bola lúpež a páchateľmi lupiči, ktorých Valko prekvapil, hovoril v minulosti bývalý policajný prezident Jaroslav Spišiak.

Viac k témam: Súdy, Vražda Ernesta Valka
Zdroj: SITA.sk – Proces v kauze vraždy advokáta Ernesta Valka by sa mal začať v októbri © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.