in ,

Strelec z Prahy mal 24 rokov. Ku skutku ho inšpirovalo štrnásťročné dievča a o túžbe zabíjať písal na Telegrame. Kto je David?

Neuveriteľná dráma len pár dní pred Vianocami.

Škola v centre Prahy bola miestom streľby, pričom hlásení sú mŕtvi aj zranení.

Polícia o tom informovala vo štvrtok na sociálnej sieti X, ako uvádza spravodajkyňa TASR v Prahe.

Polícia potvrdila na základe prvotných informácií prítomnosť mŕtvych a zranených a takmer okamžite vyzvala ľudí, aby sa nepohybovali v okolí školy a zostali v uzatvorených priestoroch. Obetí má na svedomí strelec, ktorý predtým zabil svojho otca.

Hodiny od tragédie bolo na mieste veľké množstvo tímov polície a špeciálne vozidlo Golem, ktoré sa používa pri hromadných nešťastiach..

Hovorkyňa Filozofickej fakulty Karlovej univerzity potvrdila, že incident sa týka ich školy.

Na fotografii webu Novinky.cz je vidieť, ako z budovy utekajú študenti s rukami nad hlavou. Server tn.cz zverejnil fotografiu ozbrojeného človeka, ktorý sa pohyboval na streche budovy.

Polícia okolo 16:00 hlásila, že strelec bol eliminovaný! Celá budova bola niekoľko hodín evakuovaná. Úplne uzavreté bolo aj celé námestie Jana Palacha.

Policajti následne  evakuovali aj Valentinsku ulicu, pretože mali podozrenie, že sa tam nachádzala bomba. Na miesto vyslali pyrotechnika.

Záchranári na sociálnej sieti spresnili, že ošetrili celkovo 11 vážne zranených, osem stredne vážne a päť ľahko zranených. „Všetci pacienti sú už transportovaní posádkami do pražských nemocníc,“ dodali. Záchranári potvrdili, že obetí je 11 vrátane útočníka. Neskôr sa potvrdilo, že počet obetí je viac ako 15.

 

Meno strelca je známe. Bol ním 24-ročný David Kozák.

viac na druhej strane článku

Strelec z Prahy mal 24 rokov. Ku skutku ho inšpirovala ruská strelkyňa a o túžbe vraždiť písal na Telegrame. Kto je David Kozák?

Romanovi (†15), ktorý skočil zo strechy školy, mali spolužiaci robiť hrozné veci. Radikálne rozhodnutie mu mal dohovoriť otec, no on bol už rozhodnutý…