Categories: SlovenskoSprávy

Strana Team Bratislava minula na kampaň viac ako 160-tisíc eur, Vallo žiada Bratislavčanov o finančnú podporu

27.9.2022 (Webnoviny.sk) – Metská strana Team Bratislava doposiaľ na kampaň minula viac ako 168-tisíc eur a na transparentnom účte má v súčasnosti viac ako 77-tisíc eur. Na založenie strany a kampaň doteraz prispelo 554 darcov. Vyplýva to zo zverejneného prehľadu financovania strany na jej webe.

Žiadosť o finančnú podporu

Ako uviedla manažérka komunikácie strany Anna Dvořáková, v prehľade uvádzajú finančné príspevky od podporovateľov, výdavky spojené s vedením kampane do komunálnych volieb, aj náklady prípravného výboru z obdobia pred založením strany.

Primátor hlavného mesta a predseda strany Matúš Vallo poznamenal, že súboj o udržanie Bratislavy bude ťažký a žiada Bratislavčanov o finančnú podporu. „Na kampaň potrebuje strana získať ešte 50-tisíc eur,” dodala Dvořáková.

Vallo ide príkladom

„Naša mestská strana nemá financie za voľby do Národnej rady SR či podporu finančných skupín alebo podnikateľov, ktorí by profitovali na biznise s mestom. Naopak, veľa takých silných hráčov sme od mesta odstrihli a dnes by radi vrátili Bratislavu do starých koľají,” poznamenal Vallo s tým, že v Bratislave bolo bežné, že títo hráči investujú do kampaní svojich kandidátov nemalé finančné prostriedky.

„Nechcem, aby sa tieto praktiky vrátili a preto idem príkladom – zverejňujem nielen od koho a koľko sme dostali, ale aj koľko peňazí nám do úspešnej kampane ešte chýba,” doplnil.

Súboj nebude jednoduchý

Podľa Valla nebude súboj o pozitívne smerovanie Bratislavy jednoduchý. „Voľby dala vláda na jesenné prázdniny spojené s Dušičkami, keď veľa ľudí môže mať plán odcestovať z Bratislavy na predĺžený víkend. Pre volebnú účasť je dôležité, aby tu Bratislavčania ostali a na predĺžený víkend odišli až po návšteve volebnej miestnosti,” uviedol primátor.

Kampaň sa podľa neho začína viesť agresívne, a to nielen rétoricky, ale aj nasadzovaním reklamy v online priestore a obsadzovaním reklamných plôch. V reakcii na to Team Bratislava zintenzívni získavanie finančných darov od potenciálnych darcov.

Viac k témam: Kampaň, Komunálne a župné voľby do VÚC 2022 na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk – Strana Team Bratislava minula na kampaň viac ako 160-tisíc eur, Vallo žiada Bratislavčanov o finančnú podporu © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Na Zvolenskom zámku aktuálne prebieha taktické cvičenie, hasiči zasahujú pri simulovanom požiari

Na spoločnej akcii sa zúčastňuje 11 kusov techniky a 25 hasičov. Viac

45 minút ago

Ak by sa otvárací ceremoniál olympiády v Paríži nemohol uskutočniť na Seine, náhradou môže byť Stade de France

Parížania pripravujú unikátny ceremoniál, premiérovo by sa otvorenie OH malo konať mimo štadióna. Viac

13 hodín ago

Ukrajinské námorné drony dopravia tonu výbušnín na tisíc kilometrov, môžu udrieť takmer kdekoľvek v Čiernom mori

Súčasný dron Sea Baby sa podľa zástupcu SBU líši od predchádzajúceho modelu vzhľadom a technickými…

14 hodín ago

Ukrajinská armáda zaútočila raketami na ruské veliteľské stanovište na okupovanom Kryme

Na poludnie miestneho času na Kryme hlásili výbuchy. Vzdušný poplach trval dve hodiny. Viac

14 hodín ago

Druhý proces s bývalým špeciálnym prokurátorom Kováčikom bude pokračovať v máji

Na májovom pojednávaní by mal Dušan Kováčik predniesť svoju záverečnú reč. Viac

15 hodín ago