Snemovňa reprezentantov amerického Kongresu jednomyseľne hlasovala za odtajnenie informácií o pôvode koronavírusu

11.3.2023 (SITA.sk) – Snemovňa reprezentantov amerického Kongresu v piatok jednomyseľne hlasovala za odtajnenie informácií amerických tajných služieb o pôvode ochorenia COVID-19. Udialo sa tak pri príležitosti tretieho výročia začiatku smrtiacej pandémie.

Po hlasovaní zákonodarcov v pomere 419:0 teraz zákon poputuje na podpis k prezidentovi Joeovi Bidenovi.

Tajné služby nie sú jednotné

„Americká verejnosť si zaslúži odpovede na každý aspekt pandémie ochorenia COVID-19, ako tento vírus vznikol, či sa vyskytol prirodzene alebo bol výsledkom udalosti v laboratóriu,“ povedal republikán z Ohia a predseda výboru pre spravodajské služby Michael Turner.

Americké spravodajské agentúry sú rozdelené v názore, či koronavírus pochádza z laboratória alebo preskočil na ľudí zo zvierat.

Pôvod nemusí byť vôbec známy

Riaditeľ Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) Christopher Wray pred niekoľkými dňami povedal, že je presvedčený, že koronavírus spôsobujúci COVID-19 „s najväčšou pravdepodobnosťou“ pochádza z „laboratória spravovaného čínskou vládou“.

Odborníci však tvrdia, že skutočný pôvod pandémie koronavírusu nemusí byť známy dlhé roky, ak vôbec niekedy.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus
Zdroj: SITA.sk – Snemovňa reprezentantov amerického Kongresu jednomyseľne hlasovala za odtajnenie informácií o pôvode koronavírusu © SITA Všetky práva vyhradené.

Macron napriek protestom tlačí na dôchodkovú reformu a nevylúčil, že využije svoju špeciálnu právomoc

Talianska pobrežná stráž zachraňovala na mori počas jedného dňa viac než tisíctristo migrantov