in , ,

Pellegrini oklamal seniorov! Hovorí Michal Šipoš (Hnutie Slovensko) a žiada, aby boli vyplatené 13. dôchodky tak, ako to strana Hlas sľúbila

Asi najvýraznejším predvolebným sľubom strany Hlas bolo nepochybne vyplatenie 13. dôchodku pre všetkých seniorov, a to ešte v tomto roku. Pred pár dňami však slovenskí dôchodcovia, ktorí verili sľubom strany Hlas, dostali ľadovú sprchu. Na plnohodnotný dôchodok si budú musieť ešte počkať.

Podľa slov poslanca Richtera (SMER-SSD)  sa vyplácanie 13. dôchodkov v plnej výške nedá realizovať už v tomto roku, lebo vláda najskôr musí predstaviť programové vyhlásenie vlády a od novembra už beží vyplácanie bonusových dôchodkov. Slová poslanca Richtera potvrdil aj Erik Tomáš, minister práce, sociálnych vecí a rodiny, ktorý dodal, že sociálna poisťovňa nie je schopná tento rok vyplatiť 13. dôchodky. S ich tvrdeniami nesúhlasí istá čásť opozície, ktorá ministra práca Erika Tomáša (HLAS-SD) ako aj predsedu strany Hlas, Petra Pellegriniho, za nesplnenie predvolebného sľubu, kritizuje.

Najnovšie sa ostro k nevyplateniu trinásteho dôchodku postavilo hnutie Slovensko, ktoré s transparentom navštívilo slávnostný výlov rýb, na ktorom sa zúčastnil aj predseda parlamentu Peter Pellegrini. Na transparente svietil nápis: “RYBY VYLOVIL, DÔCHODCOV POTOPIL. PELLEGRINI VYPLAŤ, ČO SI SĽÚBIL. PLNÝ 13. DÔCHODOK UŽ TENTO ROK!!!”. 

Aj keď sa akciu hnutia Slovensko snažili narúšiť organizátori a neskôr poslancov NR SR aj vyviedla polícia, Michal Šipoš, predseda poslaneckého klubu hnutia Slovensko sa k pohnútke, prísť protestovať na podujatie, ktoré súviselo s výlovom rýb, stihol vyjadriť. “Dnes sme prišli ukázať pánovi predsedovi národnej rady Petrovi Pellegrinimu pravdu. To, čo sľuboval pred voľbami ľuďom, dôchodcom, na čom získaval hlasy. Na každej tlačovke, všade hovoril na snemoch, že dôchodcovia si zaslúžia trináste dôchodky plnohodnotne,” povedal Michal Šipoš a dodal, že  Pellegrini sľúbil dôchodcom plnohodnotné trináste dôchodky už tento rok a už pred týmito Vianocami.

“Loviť kapríky, to áno. Ale postaviť sa na tlačovku a povedať ľuďom, dôchodcom, že tie dôchodky ľuďom dajú, tak ako sľúbili, to je druhá vec. Preto sme si povedali že prídeme a povieme pravdu, aj keď sa to Pellegrinimu nebude páčiť”, uviedol Michal Šipoš.

Po pár minútach boli poslanci NR SR z miesta vyvedení políciou.

Polícia požiadala poslancov NR SR za hnutie Slovensko, aby opustili priestor okolia rybníka. Tí po pár minútach z miesta odišli.
Polícia požiadala poslancov NR SR za hnutie Slovensko, aby opustili priestor okolia rybníka. Tí po pár minútach z miesta odišli.

Zdroj: Fb. Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti

 

Mladá žena vydierala priateľovho otca, následne svojho priateľa fyzicky napadla

Bolo to inak? Tomy Kotty sa rozrozprával o útoku na Ráchel. “Mal som celé ruky od krvi, ale od svojej!” A dodal, že Ráchel mala byť agresívna aj pri svojom expartnerovi, po ktorom…