Mladá Slovenska sa po festivale prebudila v nemocnici. Našli ju v kaluži krvi a bez spodnej bielizne. Prosí účastníkov festivalu o informácie

foto: facebook.com

Polícia, ktorá začala prípad vyšetrovať na základe monitoringu sociálnych sietí, tvrdí, že si žena zranenia spôsobila sama. „Podľa doteraz získaných informácií bola osoba návštevníčkou festivalu na Zemplínskej šírave, kde pravdepodobne po požití väčšieho množstva alkoholu na toalete stratila rovnováhu a spadla na podlahu bez cudzieho zavinenia, pričom si udrela hlavu o dlažbu,“ uviedla hovorkyňa košickej krajskej polície Lenka Ivanová. Pracovníci zdravotnej služby, ktorí boli v blízkosti miesta incidentu, poskytli prítomnú prvú pomoc a privolali rýchlu zdravotnú pomoc. Mladá žena bola prevezená na urgentný príjem do nemocnice v Michalovciach.

Starosta obce Kaluža, Jozef Fic, do ktorej katastrálneho územia patrí rekreačná oblasť Kamenec, kde sa festival konal, uviedol, že o incidente počul prvýkrát od médií. Organizátor festivalu vo vyjadrení na sociálnej sieti uviedol, že sú v kontakte s poškodenou osobou a vylúčili cudzie zavinenie.

Bezpečnosť na hudobných festivaloch

Zemplínska šírava je známa svojimi rekreačnými oblasťami a letnými aktivitami, ktoré priťahujú návštevníkov z celého Slovenska aj zahraničia. V posledných rokoch však narastajú obavy o bezpečnosť na týchto podujatiach, pričom zvýšený počet incidentov spojených s alkoholom a drogami viedol k posilneniu policajných hliadok a bezpečnostných opatrení.

Štatistiky ukazujú, že väčšina incidentov na festivaloch je spojená s nadmerným užívaním alkoholu a drog. Podľa štúdie z roku 2023 vykonanej slovenským Ministerstvom vnútra, 70 % všetkých hlásených incidentov na hudobných podujatiach je priamo spojených s intoxikáciou. To viedlo k zavedeniu prísnejších pravidiel pre predaj alkoholu a zvýšeniu počtu zdravotníckych staníc na festivaloch.

Odborníci odporúčajú, aby návštevníci festivalov dodržiavali zásady bezpečného správania, vyhýbali sa nadmernému pitiu a vždy mali na pamäti svoje okolie. Je tiež dôležité, aby boli informovaní o dostupných zdravotníckych a bezpečnostných službách na mieste.

V prípade mladej Slovenky sa stále čaká na výsledky toxikologických testov a ďalšie vyšetrovanie, ktoré by mohlo priniesť jasnejšie odpovede. Dôležitým faktorom bude aj identifikácia svedkov, ktorí by mohli objasniť okolnosti incidentu.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.