Tragédia vo vodnej nádrži: Daniel prišiel o život v plytkej vode. Svedkovia hovoria o mrazivých chvíľach. Zanechal po sebe manželku a dieťa

foto: facebook.com

foto: facebook.com

„Po vytiahnutí bola prevedená resuscitácia, ktorá však bola neúspešná. Privolaný lekár skonštatoval exitus,“ povedala hovorkyňa banskobystrickej krajskej polície Mária Faltániová. Hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE Zuzana Hopjaková dodala: „Aj napriek maximálnemu úsiliu sa mužovi, ktorý sa topil, nepodarilo obnoviť základné životné funkcie.“

Podľa svedkov nešťastia mal byť muž pod vplyvom alkoholu. Spolu s kamarátom si sadli na okraj hlavnej pláže, odkiaľ Daniel skočil do vody. Kamarát ho videl najprv plávať na chrbte, no potom si všimol, že leží tvárou dole neďaleko brehu. Hladina vody pritom dosahovala len hĺbku po plecia, uvádza portál noviny.sk.

K resuscitácii sa pridali aj dve zdravotné sestry. “Videli sme utekať plavčíka a o chvíľu dorazili aj záchranári,” spomína jeden z návštevníkov. Polícia prípad vyšetruje ako usmrtenie a pitva určí, či svoju úlohu zohral aj alkohol, alebo išlo o zdravotné problémy.

Daniel, mladý otec z neďalekej obce, sa už domov k svojej rodine nevrátil. Na sociálnych sieťach sa s ním lúčia priatelia. „Odpočívaj v pokoji priateľ môj,“ píše Dominik. „Nikdy nezabudneme,“ dodáva Anna.

foto: facebook.com

Tragická letná sezóna 2024 na Slovensku pokračuje, keďže na vodných plochách či riekach prišlo o život už najmenej 15 ľudí.

Podľa štatistík sa ročne na Slovensku utopí desiatky ľudí. Letné obdobie, kedy sa ľudia často vyberajú k vodným plochám, prináša zvýšené riziko. Prípady topenia sa najčastejšie vyskytujú na prírodných kúpaliskách a riekach, kde často chýba profesionálny dozor plavčíkov a podceňuje sa riziko spojené s alkoholom.

Bezpečnostné opatrenia na kúpaliskách a prírodných vodných plochách sú kľúčové pre prevenciu podobných tragédií. Edukácia o rizikách spojených s alkoholom pri kúpaní, ako aj informovanie o dôležitosti dozorovaných plôch, môže znížiť počet nešťastných udalostí.

Historicky sa kúpaliska na Slovensku tešia veľkej obľube, pričom Teplý vrch patrí medzi najznámejšie. Nachádza sa v malebnom prostredí a je vyhľadávaným miestom pre rodinné výlety a rekreáciu. Napriek tomu je dôležité, aby návštevníci dbali na svoju bezpečnosť a boli si vedomí potenciálnych rizík

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.