19-ročný Jakub prišiel o život počas brigády v lese. Po smrti otca sa s bratom staral o celú rodinu. Bol to talentovaný športovec

Podľa informácií poskytnutých políciou, nehoda sa stala na ceste III/2538, kde Jakub šoféroval traktor. „V utorok dopoludnia na ceste III/2538 došlo k nehode, pri ktorej traktor, ktorý viedol 19-ročný vodič z Banskej Štiavnice, zišiel mimo vozovky v pravotočivej zákrute. Narazil do betónového oplotenia domu, následne sa prevrátil a vodič zostal zakliesnený pod kabínou,“ informovala hovorkyňa polície v Banskej Bystrici, Mária Faltániová.

Podľa svedkov sa Jakub pokúšal uhnúť protiidúcemu vozidlu, keď traktor v zákrute zišiel z cesty a prevrátil sa. Obrovská hmotnosť stroja mladíka privalila a zranenia, ktoré utrpel, boli smrteľné. „Pri nehode utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol,“ potvrdila hovorkyňa polície. Jakubov spolužiak Martin, ktorý prišiel na miesto nešťastia zapáliť sviečku, bol touto udalosťou hlboko otrasený. „Neviem pochopiť, ako sa to mohlo stať. Jakub šoféroval traktor už mnohokrát predtým. Hovorí sa, že sa mal vyhýbať autu a prevrátil sa,“ povedal zarmútene.

Jakub, prezývaný Kubo, bol v obci známy ako priateľský a obľúbený mladík. Svojou povahou si získal mnohých priateľov a jeho športové úspechy v pretláčaní rukou boli pre jeho školu veľkou pýchou. Po tragickej smrti otca pred piatimi rokmi v Rakúsku, sa Jakub spolu so svojím starším bratom snažili postarať o rodinu.

Kristína, ďalšia z jeho kamarátok a zároveň susedka, vyjadrila hlboký smútok nad stratou dlhoročného priateľa. „Poznali sme sa od detstva. Jeho rodina mala statok, kde sme sa hrávali a často aj pomáhali. Kubo jazdil na traktore už roky. Neviem si vysvetliť, čo sa mohlo stať. Nebol nezodpovedný šofér, vždy jazdil podľa predpisov a neprekračoval rýchlosť. Traktor tiež nebol v stave, aby mohol ísť príliš rýchlo. Možno zlyhal práve stroj. Jeho brat a strýko naňho čakali v Podhorí, kde sa mali stretnúť, aby išli spolu chystať drevo. Potom uvideli policajné autá a brat sa šiel pozrieť, kam smerujú. Našiel tam prevrátený traktor a pod ním svojho brata,“ opísala situáciu so slzami v očiach.

Polícia vyšetruje príčiny nehody

V súvislosti s touto tragédiou polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie. Na mieste nehody boli privolaní odborníci z oblasti cestnej dopravy a zdravotníctva, ktorí majú preskúmať všetky okolnosti, ktoré viedli k tejto nešťastnej udalosti. Taktiež sa skúma technický stav traktora, ktorý Jakub šoféroval, aby sa zistilo, či nedošlo k mechanickému zlyhaniu. Smrť tohto mladého muža zanechala hlboký smútok v srdciach všetkých, ktorí ho poznali, a komunita v Podhorí sa pýta, čo presne viedlo k tejto tragickej nehode.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.