in ,

AKTUALIZOVANÉ: Inštruktora, ktorý postrelil študentku pustili na slobodu. Kadetke pritom hrozia doživotné následky

FOTO: Ministerstvo vnútra SR

Verejnosť sa včera dozvedela o udalosti, ktorá as odohrala na Akadémii Policajného zboru v Bratislave. Počas výcviku mal inštruktor nechtiac postreliť do chrbta študentku prvého ročníka, ktorú následne so zraneniami previezli do nemocnice. Túto informáciu potvrdilo TASR.

TV Noviny aktualizovali informáciu o jej zdravotnom stave: “Mladé dievča je v umelom spánku a má poškodený stavec chrbtice. Hrozí, že skončí na invalidnom vozíku.” 

Okresné riaditeľstvo policajného zboru v Bratislave III uviedlo, že vyšetrovanie je v pokročilom štádiu a bolo začaté trestné stíhanie. Nateraz nie je známe, ako mohlo k nehode dôjsť. Podľa zverejnených informácií mal mať inštruktor medzi slepými nábojmi i jeden ostrý, pričom nie je známe ako sa tam ostrý náboj mohol dostať.

Aktualizované 03.03.2023

Portál tvnoviny.sk priniesol informáciu, že 51 ročného muža, ktorý postrelil kadetku prepustili vo štvrtok z cely policajného zaistenia. Inštruktor momentálne čerpá dovolenku, preto sa do práce nevrátil.

Rektorka Akadémie Lucia Kurilovská uviedla, že inštruktor patril medzi skúsených zamestnancov a tento úkon vykonával pravidelne.

Sudca Sobolovský stíhaný pre viacnásobné prieťahy v kauze Kočnerových zmeniek by sa chcel vrátiť do práce

Spojené štáty schválili viac predajov zbraní Taiwanu, krok zrejme zväčší napätie v americko-čínskych vzťahoch