Ďalšia tragická nehoda. Po zrážke vlaku prišiel o život 29-ročný muž. Ide o druhú podobnú zrážku na Kysuciach za posledný týždeň

foto: Policia SR

foto: Policia SR

Dňa 1. augusta 2024, krátko pred šiestou hodinou rannou, došlo k zrážke osobného vlaku Os 3963 s 29-ročným mužom. Nehoda sa stala medzi Kysuckým Novým Mestom a Krásnom nad Kysucou. Podľa vyjadrenia polície „rušňovodič vlaku, ktorý smeroval na Žilinu aj napriek použitia rýchločinného brzdenia už zrážke s osobou nedokázal zabrániť. 29-ročný muž utrpel zranenia, ktorým žiaľ na mieste podľahol.“ Po nehode bola u rušňovodiča vykonaná dychová skúška, ktorá nepotvrdila prítomnosť alkoholu. U zosnulého bola nariadená pitva, ktorá má pomôcť objasniť ďalšie okolnosti nehody.

foto: Policia SR

Len niekoľko dní predtým, 28. júla, došlo k ďalšej zrážke vlaku s osobou. V tomto prípade šlo o 23-ročnú ženu, ktorá napriek vážnym zraneniam, ktoré jej spôsobili polytraumu, prežila a bola prevezená do nemocnice. Polytrauma je stav, pri ktorom má pacient viacero závažných poranení, z ktorých aspoň jedno je život ohrozujúce.

Polícia v súvislosti s dnešnou tragédiou zahájila trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a prebieha vyšetrovanie príčin nehody. Tento incident poukazuje na neustále problémy s bezpečnosťou na železniciach. Slovensko zaznamenáva každoročne desiatky podobných nehôd, z ktorých mnohé končia smrteľne. Polícia a železničné spoločnosti pravidelne apelujú na verejnosť, aby dodržiavala pravidlá bezpečnosti a zbytočne neriskovala v blízkosti koľají.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.