Správy

FOTO: Slovák zavraždil 8 žien. Nechutné, čo robil s obeťami! Takto vyzerá miesto činu

Slovenskom v rokoch 1990-1992 otriasol prípad Ondreja Riga, ktorý chladnokrvne zabíjal ženy v Bratislave. Obete si vyhliadol najmä v noci, kedy sa prostredníctvom otvorených okien vlámal do bytu. Ženy často omráčil úderom tupého predmetu do hlavy, čo ich okamžite znehybnilo. V letných dňoch, kedy si ľudia často nechávajú pootvorené okná tak vyhľadával podobné dostupné byty na prízemí. Nasadil si na ruky ponožky, aby po sebe nezanechal odtlačky prstov.

FOTO: Reddit

Jeho obeťou bol kvôli nešťastnej náhode aj malý chlapec, ktorý sa práve nachádzal v izbe s mamou. Obaja sa zo svojho spánku už neprebudili. Ondrej Riga sa vyžíval v tom, že jeho obete sa stali nehybné a celkom bezradné. Najšokujúcejším bolo zistenie, že obete po zavraždení sexuálne zneužil. Po tomto akte odišiel z miestnosti domov a ďalej si žil svoj život. Mal niekoľko partneriek, bol svojho času ženatý a splodil aj dieťa. K vyššie spomenutým činom sa utiekal aj pri svojej návšteve u brata v zahraničí. Poznáme len jediný prípad, kedy sa žena ubránila pred jeho napadnutím po tom, čo sa vkradol do jej bytu. Jana B. bola totiž fyzicky zdatná žena, ktorá sa prebudila a dokázala s ním rovnocenne bojovať. Prekvapením bolo, že napriek spôsobenej traume v byte naďalej zostala.

 

FOTO: Šarm

 

Rigu usvedčila toho času na Slovensku prelomová technológia DNA, kde aj na základe odobraných vzoriek spermií, ktoré zanechával na miestach činu dokázali muži zákona vypátrať spomedzi podozrivých mužov práve Rigu. Jeho posledné mesiace na slobode si nedal pozor a manželský pár si ho všimol ako sliedi pod oknami bytovky, kde sa pohyboval. Súd mu vymeral doživotný trest, ktorý si odpykáva dodnes. Posledné informácie o ňom, ktoré priniesol český portál Blesk uvádzajú, že 66 ročný Rigo je pravdepodobne už prevezený z väzenskej cely do nemocnice a jeho zdravotný stav nie je priaznivý. Svoje roky v cele si krátil odpisovaním na listy od redaktorov, pričom viacerí uvádzajú, že činy nikdy neoľutoval, pretože sa k nim ani nepriznal. Spoluväzni o ňom hovorili ako o človeka bez záujmu o čokoľvek a bez akéhokoľvek prejavovania citu. Jeden z nich dokonca uviedol, že Rigo musel odísť z cely aby mu neublížil pretože podľa jeho slov “to na neho znova prichádza”. Jediný raz kedy Rigo plakal bolo údajne keď dostal do väzenia správu o úmrtí jeho matky.

Rigo zomrel v roku 2022.

 

Fotografie z miest činu nájdete na ďalšej strane:

Page: 1 2

Zuzana S.

Recent Posts

Voľby by opäť vyhral Smer, Matovičovo hnutie by sa do parlamentu nedostalo

Druhé skončilo Progresívne Slovensko, tretí je Hlas-SD. Viac

26 minút ago

Na slovenskom trhu práce je nesúlad medzi ponukou a dopytom, zhodnotil Inštitút hospodárskych analýz

Značný nesúlad možno pozorovať naprieč regiónmi a profesiami. Viac

27 minút ago

Dzurinda: Označovali nás za protislovenské živly, ale ja som videl zmysel našej budúcnosti v Európskej únii

Tvrdí, že vstup Slovenska do EÚ bol preňho splnený sen a zároveň členstvom sa naša…

1 hodinu ago

Politika LEI “Conformity Flag” ako riešenie v boji s online podvodmi

Výbor regulátorov pre dohľad (Regulatory Oversight Committee - ROC) v marci roku 2024 stanovil nové…

2 hodiny ago

Lexmann: Cieľom EÚ bolo aj ekonomické blaho občanov, využitie eurofondov však na Slovensku stále „pokrivkáva“

Tieto prostriedky majú slúžiť na to, aby vyrovnávali rozdiely medzi regiónmi. Viac

2 hodiny ago