Šikana nemá prázdniny ani v lete. Ústredie práce sa zameralo na prevenciu násilia na deťoch

Odborníci navštívili 55 detských kolektívov po celom Slovensku a hovorili s takmer 1 500 deťmi.

11.9.2024 (SITA.sk) – Ústredie práce sa počas leta zameralo na prevenciu násilia na deťoch. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) sa počas letných prázdnin venovalo prevencii násilia na deťoch prostredníctvom návštev v letných táboroch.

Hlavnými témami boli ohľaduplné správanie, bezpečnosť na internete a možnosti získania pomoci v prípade potreby. Aktivity sa realizovali v rámci národného projektu Spoločne za detstvo bez násilia a propagácie národnej linky na pomoc deťom v ohrození VIAC AKO NI(c)K.

Násilie nemá prázdniny

Odborníci navštívili 55 detských kolektívov po celom Slovensku a hovorili s takmer 1 500 deťmi. Diskusie, hry a tvorivé aktivity deti učili o rešpektujúcom správaní, prevencii násilia medzi rovesníkmi, ochrane pred šikanou a kyberšikanou a ďalších témach.

„Násilie nemá prázdniny. Prevencii proti násiliu na deťoch sa venujeme s plnou vážnosťou po celý rok,“ povedal Peter Ormandy, generálny riaditeľ ÚPSVaR. Úrad práce dlhodobo organizuje podobné aktivity aj počas školského roka v školách a centrách pre deti a rodiny.

Dostupná národná linka

V prvej polovici tohto roka uskutočnil 434 aktivít, pričom od roku 2017 ich bolo viac ako tri tisícky. Aktivity budú pokračovať aj v novom školskom roku formou detských konferencií, interaktívneho čítania, webinárov či divadelných predstavení.

Národná linka VIAC AKO NI(c)K je dostupná 24/7 a poskytuje poradenstvo, prevenciu a krízovú intervenciu. Môže byť kontaktovaná prostredníctvom webovej stránky www.viacakonick.sk, mobilnej aplikácie alebo e-mailom na pomoc@viacakonick.gov.sk.

Od svojho spustenia v apríli 2021 pomohla viac ako 6 500 ľuďom prostredníctvom četu, z ktorých tretinu tvorili deti do 12 rokov. Národné projekty Spoločne za detstvo bez násilia a Prevencia a eliminácia násilia a sociálneho vylúčenia sú podporované z fondov EÚ v rámci Programu Slovensko.

Viac k témam: Eurofondy, Kyberšikana, Letné prázdniny, Násilie, násilie na deťoch, Operačný program Slovensko, prevencia pred násilím, Sociálne
Zdroj: SITA.sk – Šikana nemá prázdniny ani v lete. Ústredie práce sa zameralo na prevenciu násilia na deťoch © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.