Šesťročné dieťa, ktoré vytiahlo atrapu zbrane pred Pellegriniho domom, budú preverovať sociálne orgány (video)

Otec šoféroval auto a na zadnom sedadle viezol syna, ktorý mal otvorené okno, kuklu na hlave a atrapu zbrane v ruke.

3.6.2024 (SITA.sk) – Sociálne orgány začali konať voči domácnosti, z ktorej pochádza šesťročný chlapec, ktorý z auta mieril atrapou zbrane na dom novozvoleného prezidenta Petra Pellegriniho. Informoval o tom minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD).

Ako spresnil, oddelenie sociálno-právnej ochrany detí a sociálnej kurately začalo zisťovanie, pričom pôjde o štandardný postup. Vykonajú pohovor s dieťaťom a rodičmi a pošlú dožiadania na školu a k lekárovi a navrhnú sociálny plán na základe zistení.

Konanie už začali

“Nie je tolerovateľné, aby šesťročné dieťa s kuklou na hlave a s atrapou zbrane trčalo z auta a na niekoho mierilo. Je to vec, ktorá je okamžite na podnet. Začali sme konanie, kontaktovali sme sa aj s políciou a o výsledkoch budeme informovať,” uviedol Tomáš a dodal, že zaznamenali ospravedlňujúci list zo strany otca, no podľa ministra ho to nezbavuje zodpovednosti za dieťa a jeho výchovu.

“Svojím postupom chceme pomôcť k výchove dieťaťa a zistiť, či tam sú, alebo nie sú problémy,” uzavrel Tomáš.

Incident mohol skončiť fatálne

V spomínanej domácnosti spolu žije šesťročný chlapec a jeho otec, ktorí sú súčasne aktérmi incidentu, ktorý sa stal minulý týždeň v Bratislave. Otec šoféroval auto a na zadnom sedadle viezol syna, ktorý mal otvorené okno, kuklu na hlave a atrapu zbrane v ruke.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Chlapec atrapou zbrane mieril na dom, v ktorom sa zdržiava novozvolený prezident Pellegrini. Ako uviedol minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) deň po incidente, polícia a príslušníci Úradu na ochranu verejných činiteľov sú v súčasnosti v reakcii na atentát na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) v plnom nasadení a pripravení reagovať v zlomku sekundy. Zbraň či atrapu zbrane tak mohli vyhodnotiť ako bezpečnostnú hrozbu, a celý tento incident mohol tak podľa neho skončiť fatálne.

Viac k témam: Incident, Minister práce sociálnych vecí a rodiny SR, Minister vnútra SR, novozvolený prezident, Polícia, výchova dieťaťa
Zdroj: SITA.sk – Šesťročné dieťa, ktoré vytiahlo atrapu zbrane pred Pellegriniho domom, budú preverovať sociálne orgány (video) © SITA Všetky práva vyhradené.