Šéf britskej diplomacie ohlásil novú pomoc Kyjevu, prostriedky použijú na podporu základných verejných služieb

Šéf britskej diplomacie tiež oznámil zámer Londýna poskytnúť do konca tohto roka záruky na úvery vo výške 484 miliónov dolárov.

12.9.2024 (SITA.sk) – Veľká Británia poskytne Ukrajine podporu v hodnote najmenej 600 miliónov libier. Uviedol to minister zahraničných vecí Spojeného kráľovstva David Lammy počas návštevy Kyjeva. Informuje o tom spravodajský web Ukrajinská pravda.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Na naliehavé humanitárne, energetické a stabilizačné potreby v krajine, ako aj na podporu reforiem, obnovy a rekonštrukcie Ukrajiny, Británia v rokoch 2024 a 2025 vyčlení 242 miliónov libier.

Šéf britskej diplomacie tiež oznámil zámer Londýna poskytnúť do konca tohto roka záruky na úvery vo výške 484 miliónov dolárov od Svetovej banky s cieľom posilniť hospodársku stabilitu Ukrajiny.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v septembri 2024 (fotografie)

Tieto prostriedky sa použijú na podporu základných verejných služieb vrátane prevádzky škôl a nemocníc, vyplácania miezd štátnym zamestnancom a financovania dôchodkov.

Viac k témam: britská pomoc, pomoc Ukrajine, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Šéf britskej diplomacie ohlásil novú pomoc Kyjevu, prostriedky použijú na podporu základných verejných služieb © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.