in ,

Sankcie Západu sú podľa Medvedeva motivované nenávisťou voči Rusku, nezasiahnu veľké obchody

31.5.2022 (Webnoviny.sk) – Zástupca šéfa ruskej Bezpečnostnej rady tvrdí, že cieľom sankcií proti Rusku vrátane nových opatrení zameraných na vývoz ropy je ublížiť obyčajným Rusom. Dmitrij Medvedev, ktorý je tiež bývalým prezidentom a premiérom, v utorok na Telegrame napísal, že sankcie sa nedotknú ruskej politickej elity a nezasiahnu veľké obchody. Podľa neho sú motivované nenávisťou Západu a namierené proti „ruskému ľudu“.

Medvedev tvrdí, že sankcie týkajúce sa ropy a plynu majú za cieľ prinútiť ruskú vládu ku škrtom v rozpočte. „Embargo na nákup ropy a plynu z Ruska? To isté. Chcú znížiť rozpočtové príjmy a prinútiť štát, aby sa vzdal svojich sociálnych záväzkov,“ dodal.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Lídri Európskej únie sa dohodli na zákaze 90 % ruskej ropy do konca tohto kalendárneho roka. Zákaz sa týka úplného tranzitu po mori, ale nie prostredníctvom kľúčového ropovodu, ktorý zásobuje niektoré krajiny strednej a východnej Európy ako Maďarsko alebo Slovensko. EÚ neuvalila embargo na ruský plyn.

„Všetkých nás nenávidia! Základom týchto rozhodnutí je nenávisť k Rusku, k Rusom a ku všetkým jeho obyvateľom,“ ponúkol Medvedev svoj pohľad na príčinu spomenutých sankcií, o ruskej invázii na Ukrajinu sa však nezmienil.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Sankcie Západu sú podľa Medvedeva motivované nenávisťou voči Rusku, nezasiahnu veľké obchody © SITA Všetky práva vyhradené.

Ďalší dvaja ruskí vojaci poznajú svoj trest za vojnové zločiny, za ostreľovanie civilných cieľov dostali takmer 12 rokov za mrežami

Rusko ako hrozbu vníma čoraz viac Slovákov. O Ukrajine niektorí hovoria, že je bábkou Západu