in ,

Samit G20 sa skončil bez konsenzu v otázke ruskej vojny na Ukrajine, voči záverečnej formulácii namietali dve krajiny

25.2.2023 (SITA.sk) – Samit ministrov financií skupiny G20 sa v sobotu v indickom meste Bangalúr skončil bez konsenzu v otázke ruskej vojny na Ukrajine. Voči formulácii v záverečnom dokumente namietali Rusko a Čína.

Krajiny združené v G7 počas prvého dňa samitu v piatok ohlásili nové sankcie proti Rusku. Americká ministerka financií Janet Yellenová odsúdila „nelegálnu a neodôvodnenú vojnu proti Ukrajine” a zopakovala výzvu, aby krajiny G20 urobili viac v rámci podpory Ukrajiny a brzdenia vojnovej snahy Moskvy.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Na ostatnom stretnutí G20 v novembri minulého roka v Indonézii organizácia rozhodne odsúdila vojnu a upozornila, že konflikt zintenzívňuje krehkosť svetovej ekonomiky. Členmi G20 sú aj Rusko a také štáty, ako Čína a India, ktoré majú s Moskvou významný obchod.

Viac k témam: Minister financií, rusko-ukrajinský konflikt, Sankcie proti Rusku, Štáty G7, Summit G20
Zdroj: SITA.sk – Samit G20 sa skončil bez konsenzu v otázke ruskej vojny na Ukrajine, voči záverečnej formulácii namietali dve krajiny © SITA Všetky práva vyhradené.

Ruskí teroristi bojujú proti civilistom, tvrdí Ukrajina, ľudí po útoku na Cherson museli hospitalizovať

Za svojou láskou už nedošiel. 18-ročný Maroš zahynul pre porušovanie predpisov pri dopravnej nehode. Zdrvujúce slová rodinného príslušníka…