Ruskí vojaci v Doneckej oblasti sťali ukrajinského vojaka, prokuratúru začala s vyšetrovaním

Počas leteckého prieskumu jednej z bojových pozícií v Doneckej oblasti ukrajinskí vojaci spozorovali zničené ukrajinské obrnené vozidlo.

18.6.2024 (SITA.sk) – Ukrajinská prokuratúra začala vyšetrovanie prípadu, v ktorom ruskí vojaci v Doneckej oblasti sťali vojaka ukrajinskej armády. Informuje o tom spravodajský web Ukrajinská pravda, ktorý cituje správu tlačovej služby ukrajinskej generálnej prokuratúry.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ukrajinská armáda v pondelok dostala informáciu, že vojaci jednej z jednotiek ruských síl v okrese Volnovacha v Doneckej oblasti nariadili svojim podriadeným, aby nebrali zajatcov a namiesto toho, aby ukrajinským vojakom odrezali hlavy.

Počas leteckého prieskumu jednej z bojových pozícií v Doneckej oblasti ukrajinskí vojaci spozorovali zničené ukrajinské obrnené vozidlo. Na vozidle ležala odrezaná hlava ukrajinského vojaka. Ukrajinská prokuratúra vyšetruje, ktorí vojaci ruskej armády tento zločin spáchali.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v júni 2024 (fotografie)

Viac k témam: ruské vojnové zločiny, rusko-ukrajinský konflikt, vojna na Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Ruskí vojaci v Doneckej oblasti sťali ukrajinského vojaka, prokuratúru začala s vyšetrovaním © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.