in ,

Ruské úrady hlásia vlnu útokov dronmi. Ukrajinské sily zasiahli rafinériu aj sklad v Oriole (video)

12.3.2024 (SITA.sk) – Ukrajina spustila vlnu útokov dronmi hlboko na ruskom území. Tvrdia to ruskí predstavitelia, podľa ktorých zasiahli prinajmenšom dve ropné zariadenia.

Jedno bezpilotné lietadlo podľa gubernátora Gleba Nikitina zasiahlo a spôsobilo požiar v ropnej rafinérii v Nižnonovgorodskej oblasti, ktorá je vzdialená zhruba 775 kilometrov od hraníc s Ukrajinou. Ďalší dron zasiahol sklad v Oriole, 116 kilometrov od Ukrajiny.

Dron bol blízko letiska

Moskovský starosta Sergej Sobianin oznámil, že dron zostrelili aj v Moskovskej oblasti. Stroj zneškodnili južne od centra ruskej metropoly, ale bol blízko letiska Žukovskij.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ruské ministerstvo obrany v utorok hlásilo zneškodnenie dronov v Belgorodskej, Brianskej, Kurskej, Leningradskej a Tulskej oblasti. Nad Belgorodskou oblasťou podľa rezortu zostrelili aj balistickú raketu Točka-U a osem striel Vampire, ktoré majú dolet zhruba 70 a 20 kilometrov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v marci 2024 (fotografie)

Ničia aj ruské vojnové lode

Údajne sa testuje aj obrana ruských hraníc, hoci nie je možné nezávisle overiť správy z bojiska žiadnej strany, píše agentúra AP.

Údery na ruskom území sa javia byť dôkazom rastúcej sofistikovanosti a kapacity Ukrajiny v oblasti domácej technológie bezpilotných lietadiel. Ukrajinské sily viac používajú aj námorné drony v Čiernom mori a hlásia, že nimi ničia ruské vojnové lode.

💥 Russia: Ukrainian drone strike on an oil depot in Orel, Bryansk region. In addition, drones also conducted night attacks in Belgorod and Kursk regions. pic.twitter.com/NG4i4UGRTa
— Igor Sushko (@igorsushko) March 12, 2024

Viac k témam: Moskovský starosta, ruské ministerstvo obrany, ruské územie, rusko-ukrajinský konflikt, ukrajinské útoky, útoky dronmi, vojna na Ukrajine, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Ruské úrady hlásia vlnu útokov dronmi. Ukrajinské sily zasiahli rafinériu aj sklad v Oriole (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Pri utorkovom požiari rodinného domu v Trenčíne vyhasol jeden ľudský život

Hrôzostrašná nehoda a totálna nezodpovednosť! 18-ročný vodič havaroval, v nemocnici skončili šiesti tínedžeri. V aute boli siedmi