in ,

Rusi spustili v Záporožskej oblasti silnú paľbu, hlásia zranených civilistov

11.5.2023 (SITA.sk) – Ruská armáda vo štvrtok ostreľovala niekoľko miest a dedín v ukrajinskej Záporožskej oblasti, pričom zranila viacerých civilistov a poškodila majetok.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Referuje o tom spravodajský web CNN s odvolaním sa na šéfa regionálnej vojenskej správy Jurija Malaška. Rusi však tvrdia, že sa zameriavajú na miesta, kde sa nachádzajú príslušníci ukrajinskej armády.

Neutralizácia nepriateľov

Po 70 útokoch evidujeme viac ako tri desiatky prípadov zničeného majetku v 20 obciach. Nepriateľ vystrelil 60-krát z delostrelectva, päťkrát strieľal z rôznych raketometov, podnikol tri letecké útoky, jeden raketový útok a jeden útok dronom,“ vyhlásil Malaško na Telegrame.

Zasiahli aj záchranárov

Podľa Malaška bolo v obci Malokaterynivka zranených osem ľudí, ktorých zasiahla kazetová munícia. Traja z nich boli záchranári, ktorí išli pomôcť zraneným. Škody boli aj v mestečkách Huľajpole, Orichiv a Stepnohirsk.

Ruské ministerstvo obrany však tvrdí, že okupanti podnikli útoky za účelom „neutralizácie nepriateľských jednotiek“. Zničili vraj ukrajinský muničný sklad v Záporožskej aj Chersonskej oblasti. CNN nie je schopná nezávisle overiť tieto tvrdenia.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Cherson, rusko-ukrajinský konflikt, Záporožie
Zdroj: SITA.sk – Rusi spustili v Záporožskej oblasti silnú paľbu, hlásia zranených civilistov © SITA Všetky práva vyhradené.

Dvorský je vysoko cenený a tvrdo hrajúci center, povedal expert a mohol by ísť do kanadského tímu

Slovenské hokejové kluby nenašli konsenzus so SZĽH a v extralige chcú pokračovať pod vedením PHL