in ,

Rusi ostreľovali ciele na juhu aj východe Ukrajiny a vytvárajú si podmienky pre útok na Bachmut

24.7.2022 (Webnoviny.sk) – Ruské ostreľovanie si na juhu a východe Ukrajiny vyžiadalo ďalších mŕtvych a zranených. Gubernátor Doneckej oblasti, ktorá je v centre ruskej ofenzívy, uviedol, že za ostatných 24 hodín dvaja civilisti zomreli a ďalší dvaja utrpeli zranenia.

Najmenej päť civilistov zas podľa regionálnych predstaviteľov utrpelo zranenia pri ostreľovaní Mykolajiva na pobreží Čierneho mora v sobotu v noci a v nedeľu ráno.

V Mykolajive vznikli požiare

Gubernátor Mykolajivskej oblasti Vitalij Kim povedal, že v dôsledku rozptýlenia munície a jej úlomkov tiež na otvorených priestranstvách v meste vznikli požiare.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Britské ministerstvo obrany v nedeľu ráno hlásilo, že podľa jeho spravodajských informácií robí Rusko vo svojej ofenzíve v regióne Donbas na východe Ukrajiny minimálne pokroky.

Strieľali na okolité osady

Ofenzíva podľa neho zostáva rozsahom malá a sústreďuje sa na mesto Bachmut v Doneckej oblasti.

Generálny štáb ukrajinských síl potvrdil, že Rusko „robilo vojenské operácie na vytvorenie podmienok“ pre útok na Bachmut, pričom strieľalo na okolité osady a bojovalo s ukrajinskými obrancami o kontrolu nad blízkou tepelnou elektrárňou.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Bachmut, Mykolajiv, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusi ostreľovali ciele na juhu aj východe Ukrajiny a vytvárajú si podmienky pre útok na Bachmut © SITA Všetky práva vyhradené.

FC Chelsea nutne potrebuje posilniť, žiada kouč Tuchel. Bude jeho tím dobre pripravený na novú sezónu?

Putinov motorkársky gang si už výlety po EÚ nezorganizuje, Noční vlci sa ocitli na sankčnom zozname