in ,

Rusi opäť porušili dohodu a nesplnili svoje sľuby, okomentoval Zelenskyj útok na prístav v Odese

23.7.2022 (Webnoviny.sk) – Útok raketami na prístav v meste Odesa ukazuje, že si Moskva vždy nájde spôsob, ako neuplatniť dohodu o obilí. Vyhlásil to ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v reakcii na ostreľovanie, ktoré sa odohralo ani nie deň po tom, čo Rusko a Ukrajina podpísali samostatné dohody s Organizáciou Spojených národov (OSN) a Tureckom o znovuotvorení čiernomorských prístavov za účelom uvoľnenia cesty pre vývoz miliónov ton obilia z Ukrajiny po mori na svetové trhy.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Dokazuje to len jedno: bez ohľadu na to, čo Rusko povie a sľúbi, vždy si nájde spôsob, ako to nerealizovať,“ cituje prezidenta spravodajský portál Sky News.

Armáda informovala, že dve rakety zasiahli infraštruktúru v juhoukrajinskom prístave. Neskôr uviedla, že škody sú minimálne a nepostihli žiadne skladovacie priestory na obilie v meste. Z miesta tiež zatiaľ nehlásia obete.

Viac k témam: bombardovanie, Dohoda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusi opäť porušili dohodu a nesplnili svoje sľuby, okomentoval Zelenskyj útok na prístav v Odese © SITA Všetky práva vyhradené.

Zo státisícov občanov robíme ľudí druhej kategórie a odopierame im rešpekt a ľudské práva, uviedol na Dúhovom Pride Šimečka (foto)

Rusi vraj s útokom na prístav v Odese nič nemajú, Ankara je zo situácie znepokojená